Peter Thiel ziet hoge bitcoin koers als indicator hoge inflatie

891 totale weergaven

Miljardair en mede-oprichter van PayPal, Peter Thiel, is van mening dat de hoge bitcoin koers een reflectie is van de daadwerkelijke inflatie. Die volgens hem niet tijdelijk is, aldus de verslaggeving van financieel nieuwsnetwerk Bloomberg.

Al is Thiel er niet zeker van of bitcoin tegen een koers van 60.000 dollar per munt een goede koop is. “Ik weet niet zeker of je tegen deze koersen een agressieve koper moet zijn,” aldus Thiel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Thiel zelf investeer al jaren in bitcoin en bedrijven in de industrie.

Thiel kritisch op monetair beleid centrale banken

Volgens miljardair Peter Thiel is bitcoin de kanarie in de kolenmijn die de wereld waarschuwt dat er iets mis is met het financiële systeem. Daarbij is hij kritisch op de Amerikaanse Federal Reserve, die volgens hem te licht omspringen met de dreigende inflatiegolf.

Fed voorzitter Jerome Powell ziet dat anders. Het kan volgens Powell nog wel even duren voordat de cijfers zakken, maar hij is er zeker van dat centrale banken alles binnen hun macht doen om de inflatie weer onder de 2 procent te drukken.

“Niemand hoeft eraan te twijfelen dat we onze middelen zullen inzetten om de inflatie weer onder de 2 procent te brengen,” aldus Powell. Hoe hij dat precies voor zich ziet is ons niet helemaal duidelijk, maar we gaan het meemaken de komende maanden.

Het lijkt meer dan onwaarschijnlijk dat centrale banken dit voor elkaar kunnen krijgen zonder de economie volledig te slopen, gezien die vrijwel compleet afhankelijk is van de lage rentes. Zeker nu we met bitcoin een ontsnappingsroute hebben.

Hoogste maandelijkse sluiting van bitcoin ooit

Verder voelde Peter Thiel zich ook niet te groot om toe te geven er spijt van te hebben dat hij niet meer bitcoin heeft gekocht tegen lageren koersen. Een gevoel dat we waarschijnlijk bijna allemaal wel kennen en over een paar jaar ook bij de huidige koersen zullen hebben.

De afgelopen maand is een bijzondere geweest voor bitcoin, want oktober is op 61.355 dollar per bitcoin officieel de maand geworden met de hoogste sluiting ooit. Ondanks die positiviteit handelen we wel enigszins onder de all-time high.

Op het moment van schrijven hangen we bijna 10 procent onder de all-time high van 67.276 dollar die we hopelijk op korte termijn weer gaan aantikken. We kunnen het jaar van deze bullrun natuurlijk niet afsluiten met zijwaartse prijsactie, dat zou niet des bitcoins zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....