Phishing mail van populaire bitcoin wallet gaat rond

Phishing mail van populaire bitcoin wallet gaat rond

Er gaan opnieuw phishing mails rond gericht op bitcoiners. Deze keer is het de beurt aan mensen die zich voordoen als de Exodus wallet. Met valse emails proberen zij geld te stelen.

Phishing mails proberen je over te halen tot actie. Net als andere marketingsmails wil men je overtuigen om iets te gaan doen. Onderstaande mail plofte op de redactie in de digitale brievenbus.

De boefjes achter deze email willen je overhalen om je seed phrase te delen. De 12 of 24 woorden die je gebruikt om je bitcoin op te slaan moet je nooit online invullen. Zeker niet als reactie van een email die lijkt op die van een bitcoin wallet.

Fabrikanten, programmeurs of andere legitieme partijen achter wallets zullen jou nooit dit soort berichten sturen.

Ook als je de Exodus Wallet gebruikt moet je nooit de instructies volgen bij dit soort berichten. Het is aan te raden om de officiële websites te raadplegen en eerst eens goed rond te kijken online.

Phishing mail van populaire bitcoin wallet gaat rond

Hoe komt dit?

De emails die je online invult wil je in principe alleen delen met het bedrijf waar je bijvoorbeeld klant bent. In de praktijk vinden er regelmatig datalekken plaats. Dat zorgt ervoor dat er verschillende openbare databases zijn met de gegevens van mensen in de industrie.

De criminelen achter dit soort phishing emails richten zich op de doelgroep die al bezig is met bitcoin. Het is niet bekend hoeveel mensen deze email hebben ontvangen, maar iedereen met een paar gelekte emails weet dat dit vaak gebeurd.

In theorie kun je een oneindig aantal berichten sturen naar talloze (gelekte) lijsten. Men hoopt daarmee genoeg mensen op te lichten.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties