Pizzabezorger koos in 2013 voor Bitcoin als fooi en pakt 6800% winst

1153 totale weergaven

Een pizzabezorger heeft ruim zeven jaar geleden ongemerkt een goede keuze gemaakt. Destijds koos hij ervoor om een fooi van $5 in bitcoin (BTC) te ontvangen. Afgelopen week werd duidelijk dat hij deze satoshi’s jaren lang heeft vastgehouden. Hij vroeg namelijk bij de gulle gever om hulp.

Pizzabezorger

Volgens een bericht van Redditor btcbible bestelde hij op op 28 december 2013 een pizza. De bezorger kon kiezen tussen twee opties als fooi: of gewoon een briefje van $5, of een papieren bitcoin wallet ter waarde van 0,0069 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Destijds deelde hij deze actie al op Reddit. Nu, ruim zeven jaar later, krijgt dit verhaal een onverwacht vervolg.

Pizzabezorger koos in 2013 voor Bitcoin als fooi en pakt 6800% winst

In 2013 kostte één bitcoin ongeveer $774. In dollarwaarde waren beide opties dus evenveel waard. Deze week nam de bezorger contact op met de gulle gever met de vraag of de gulle gever hem kon helpen. Hij wilde zijn fooi graag verzilveren.

Omdat hij in 2013 voor bitcoin koost, had hij ongemerkt een enorm goede keuze gemaakt. Nu de koers tot ver boven de $50.000 is gestegen, is de waarde van deze fooi gestegen tot $345. Daarmee heeft hij 6800% winst gepakt.

Pizzabezorger koos in 2013 voor Bitcoin als fooi en pakt 6800% winst

Electrum wallet

Hij vertelt ook welke tip hij de gelukkige man heeft gegeven:

“Het is onnodig om te zeggen dat hij een verstandige keuze heeft gemaakt. Ik heb gereageerd met instructies voor het importeren van de private key via Electrum.”

De Redditor vermeldt ook direct dat hij zelf niet giga-rijk is geworden van bitcoin. Vorig jaar verkocht hij naar eigen zeggen het grootste gedeelte van zijn stack om er een huis van te kopen. Volgens hem wist de pizzabezorger overigens zeven jaar geleden al wel over het concept van Bitcoin.

“Via het nieuws had hij over bitcoin gehoord en hij begreep het algemene concept ervan, maar was er duidelijk nog niet super bekend mee.”

Bijzonder genoeg is de gebruiker één dag na het plaatsen van het bericht alweer van Reddit verwijderd.

Beruchte pizza’s

Het is natuurlijk niet het enige en eerste iconische verhaal die Bitcoin relateert aan pizza’s. De eerste gedocumenteerde aankoop met BTC was een bestelling voor twee pizza’s in mei 2010.

Pizzabezorger koos in 2013 voor Bitcoin als fooi en pakt 6800% winst

Een programmeur betaalde destijds 10.000 BTC – nu ongeveer $500 miljoen waard – voor een Bitcointalker om hem twee pizza’s te sturen van een Papa John’s-winkel in de Verenigde Staten.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: