PlanB speculeert over explosieve groei tussen 2024 en 2028

Als we de Nederlandse analist PlanB mogen geloven, dan staat bitcoin een paar fantastische jaren te wachten als het gaat over de adoptie. "Hoewel ik van de bitcoin-adoptie heb genoten de afgelopen 10 jaar (met name de rendementen), kijk ik vooral uit naar het verticale deel van de S-curve tijdens de volgende halving (2024-2028)", aldus een optimistische PlanB.

Verticale adoptie

Uiteindelijk moeten we natuurlijk nog maar afwachten in hoeverre er straks sprake is van verticale adoptie. Het is leuk om van tevoren allerlei lijntjes te trekken en voorspellingen te doen, maar als er straks ineens geen mensen meer bijkomen die bitcoin kopen, dan stopt de adoptie toch echt.

Het kan natuurlijk allemaal gebeuren en we willen hier zeker geen azijnzeikers zijn, maar we moeten ook niet in zekerheden praten. PlanB heeft er in zijn berichten nogal eens een handje van om in zekerheden te praten. Als je dit leest, dan lijkt het ook net alsof het zeker is dat we tussen 2024 en 2028 een periode van verticale adoptie tegemoetgaan.

Dat zou fantastisch zijn, maar PlanB heeft daar op dit moment nog weinig onderbouwing voor. Wat dat betreft moeten we het dus echt allemaal afwachten en is het niet raadzaam om volledig op de Nederlandse analist te vertrouwen, die de laatste tijd wel heel optimistisch is over bitcoin.

Kanttekeningen

We moeten ook nog maar zien hoe bitcoin de komende maanden zal presteren. Voor nu hangt er nog altijd een relatief hoge rente boven de markt. De Federal Reserve verhoogde de rente vanaf maart 2022 met 4,50 procent en is nog niet klaar met het verhogen van de rente.

Wat dat betreft is de kans aanwezig dat we de komende maanden met een recessie te maken krijgen. Je kunt van een economie immers niet verwachten dat deze een periode van 10 jaar draait op een rente van praktisch nul procent, om vervolgens te overleven bij een rente van bijna 5 procent.

Mocht er geen recessie komen, dan blijft de relatief hoge rente van 5 procent een lastige situatie. Dat betekent immers dat investeerders een gegarandeerd rendement krijgen van 5 procent op Amerikaanse staatsobligaties, wat bitcoin relatief gezien een minder aantrekkelijke investering maakt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....