PlanB: “Bitcoin kan in 14 dagen van 24.000 naar 42.000 dollar stijgen”

De bitcoin koers steeg gisteren voor het eerst sinds augustus 2022 boven de 25.000 dollar uit. Helaas voor de bulls verloor het die koers alweer snel, omdat er toch nog teveel onzekerheid is op macro-economisch vlak. Ondanks die onzekerheid is de Nederlandse analist PlanB optimistisch en voorziet hij een mogelijk bitcoin koers van 42.000 dollar binnen 14 dagen.

Koers van 42.000 dollar

PlanB staat de afgelopen maanden vooral bekend om zijn extreem optimistische koersvoorspellingen voor bitcoin. Dat het Stock-to-Flow model, waar hij in 2019 mee doorbrak, grotendeels is afgeschreven weerhoudt de analist er niet van om positieve koersvoorspellingen te delen.

"Bitcoin kan van 24.000 dollar naar 42.000 dollar pompen in een tijdsbestek van 14 dagen", aldus de analist. Hiermee verwijst hij naar de periode van 25 december 2020 tot 8 januari 2021, waarin bitcoin dat ook voor elkaar kreeg.

Destijds was het algehele sentiment in de markt echter compleet anders dan nu. Waardoor het nog maar de vraag is of bitcoin dat ook ditmaal weer in zich heeft. In die periode ging bitcoin voor het eerst boven die koersen uit, terwijl we nu zijn teruggevallen onder de all-time high van 69.000 dollar van november 2021.

Boven het 200-weeks bewegende gemiddelde

Met de koersexplosie van gisteren brak bitcoin even boven het 200-weeks bewegende gemiddelde uit en dat was ook PlanB opgevallen. Het duurde niet lang voordat de analist hier in zijn eigen stijl een grafiek van publiceerde. Op basis van die grafiek lijkt het erop alsof het ergste deel van de bearmarkt er in ieder geval opzit.

Helaas voor de bulls kon bitcoin die opleving niet vasthouden en verloor het al snel de koers van 25.000 dollar, mede door het macro-economische nieuws vanuit de Verenigde Staten.

De Amerikaanse economie blijkt een stuk sterker dan verwacht, waardoor de Federal Reserve waarschijnlijk meer moet doen om de inflatie terug te brengen tot de gewenste 2,0 procent. "Meer doen" uit zich dan in mogelijke grotere renteverhogingen voor de komende rentevergaderingen van de Amerikaanse centrale bank. Spannende tijden voor bitcoin dus.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....