PlanB: ‘Bitcoin naar 50.000 dollar richting de halving van 2024?’

De Nederlandse analist PlanB, die in 2019 furore maakte met zijn Stock-to-Flow model, is sinds kort actief op YouTube. Inmiddels verzamelde de populaire analist daar al bijna 60.000 abonnees. In een nieuwe video spreekt de analist over de potentiële koers van bitcoin op het moment van de halving van april 2024.

Wat kunnen we verwachten?

Je kon het aan de titel van het artikel en de YouTube-video van PlanB al even zien, maar de analist bespreekt in de video de mogelijkheid van een bitcoin koers van 40.000 tot 50.000 dollar. Vanaf de huidige koers van ongeveer 30.000 dollar zou dat een stijging van ~33 tot 66 procent betekenen.

In de video bespreekt PlanB dat de bearmarkten van 2014 en 2018 heviger waren dan de huidige bearmarkt. Grappig genoeg publiceerde hij op Twitter daarna nog deze grafiek, waarin hij de huidige bearmarkt de "ERGSTE" ooit noemt.

Wat dat betreft hangt het er maar net vanaf waar je naar kijkt. Voor nu lijkt de analist te wachten op het moment dat de bitcoin koers de 32.000 dollar aantikt, daarna komt hij met een volgende update waarin een meer precieze koersvoorspelling zit voor de halving van april 2024.

Nieuwe all-time high voor de halving?

Verder publiceerde PlanB enkele uren geleden een poll waarin hij zijn volgers vraagt naar de mogelijkheid voor een all-time high voor de halving van 2024. Uit de resultaten blijkt dat ongeveer 50 procent van de stemmers de kans aanwezig acht dat we nog voor de volgende halving een nieuwe all-time high zien voor bitcoin (koers van 69.000 dollar).

Veruit de meeste stemmen (37,9 procent) ging echter naar de optie "geen all-time low, geen all-time high." Slechts 30 procent van de stemmers verwacht dat we nog voor de halving een nieuwe all-time low zullen noteren.

PlanB: 'Bitcoin naar 50.000 dollar richting de halving van 2024?'

Dat zou betekenen dat we onder de koers van 15.500 dollar duiken, wat tot nu toe het dieptepunt van de bearmarkt was. De volgers van PlanB zijn over het algemeen genomen dus behoorlijk positief over de vooruitzichten voor bitcoin voor de komende maanden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....