PlanB: "Bitcoin sluit november af op 17.170 dollar, bodem bereikt?"

PlanB: "Bitcoin sluit november af op 17.170 dollar, bodem bereikt?"

We speculeren al maanden over de bodem van deze zware en lange bearmarkt voor bitcoin. Na de implosie van FTX maakte bitcoin een laatste klapper naar ongeveer 15.652 dollar en daarmee zou de bodem weleens aangetikt kunnen zijn. PlanB denkt daar ogenschijnlijk hetzelfde over.

Bodem bereikt?

Inmiddels is ook de maand november voorbij en duurt het ellendige jaar 2022 nog maar 31 dagen. Bitcoin is er uiteindelijk in geslaagd om november op een koers van 17.170 dollar af te sluiten, wat volgens PlanB weleens een bodem kan blijken.

De bovenstaande grafiek is een visuele weergave van de huidige koers in combinatie met zijn inmiddels beruchte Stock-to-Flow model. Het model dat de koers van bitcoin voorspelt op basis van zijn schaarste. Inmiddels heeft het gros van de markt zijn vertrouwen in het model van PlanB opgezegd, maar de analist zelf blijft erin geloven.

Volgens PlanB is de koers nog niet zoveel afgeweken van zijn model, dat het geoorloofd is om te zeggen dat het niet meer valide is. Aan de andere kant kun je de vraag stellen in hoeverre een model waarde heeft als het er totaal niet in slaagt om de koers te voorspellen.

Dan Tapiero sluit zich aan bij PlanB

Miljardair en macro-investeerder Dan Tapiero sluit zich aan bij PlanB en verwacht dat we het ergste inmiddels gehad hebben voor bitcoin. Dat zou betekenen dat we vanaf dit koersniveau weer rustig omhoog kunnen kijken.

We moeten echter niet vergeten dat het er alle schijn van heeft dat er in 2023 een recessie aankomt. Over het algemeen doet het markt het niet heel goed nadat er een recessie uitbreekt. Het lijkt wat dat betreft te vroeg om van het einde van de bearmarkt te spreken.

We zijn deze cyclus immers vaker in de veronderstelling geweest dat het einde van de bearmarkt daar was. Verschillende rally's bleken uiteindelijk een zogenaamde bearmarkt-rally te zijn. Laten we hopen dat het ditmaal om een duurzame opleving gaat.

Lees meer over:
Bitcoin planb bitcoin koers

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan