PlanB: "De bitcoin bullmarkt is begonnen"

PlanB: "De bitcoin bullmarkt is begonnen"

De Nederlandse analist PlanB vergaarde sinds de publicatie van zijn beroemde, maar inmiddels verguisde stock-to-flowmodel in 2019 een following van ruim 1,8 miljoen mensen op Twitter. Hoewel zijn stock-to-flowmodel niet meer dezelfde populariteit geniet, blijft de analist strooien met interessante analyses. Ditmaal roept PlanB dat de nieuwe bullmarkt voor bitcoin is begonnen.

'De bullmarkt is begonnen'

De nuance mag soms dan een beetje ontbreken bij PlanB, omdat hij tegenwoordige lijkt te roepen dat alles bullish is voor bitcoin, maar als hij aangeeft dat de nieuwe bullmarkt is begonnen, dan is het zeker interessant om daar aandacht aan te besteden.

Bitcoin begon het jaar 2023 met een stijging van bijna 40 procent in januari en leek daarna even stil te vallen. Het optimisme dat kwam in januari, begon langzaam weer om te draaien in angst, maar vandaag is bitcoin plotseling aan een nieuwe opwaartse koersbeweging begonnen.

De koersexplosie van ruim 10 procent naar een koers van 24.800 dollar is voor PlanB genoeg om te spreken over de start van een nieuwe bullmarkt. Wellicht is hij daarmee iets te optimistisch, maar we kunnen niet ontkennen dat bitcoin momenteel iedereen weer verbaast. Toch zijn er ook wat kanttekeningen te plaatsen bij de huidige opleving.

Minder positieve ontwikkelingen

Vooral als we naar het macro-economische plaatje kijken, dan ziet het er momenteel even wat minder uit voor bitcoin. De inflatie is in de Verenigde Staten nog altijd veel te hoog met een consumentenprijsindex van 6,4 procent. Van december op januari stegen de prijzen in Amerika zelfs met 0,5 procent.

Uiteindelijk wil de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) de inflatie terugbrengen naar 2,0 procent en daar zitten we op dit moment nog redelijk ver vandaan. Vanuit dat oogpunt is het realistisch om te verwachten dat de Amerikaanse rente nog een paar stapjes omhoog maakt en vervolgens voor het restant van 2023 op dat hoge niveau blijft staan.

Die hogere rente is vooral goed voor de Amerikaanse dollar, omdat dit het interessant maakt voor investeerders om te kiezen voor de relatief veilige Amerikaanse staatsobligaties, die momenteel een rendement van ongeveer 4 procent per jaar uitkeren. In die zin is het heel lastig om de fundamenten van een nieuwe bullmarkt voor bitcoin te zien.

PlanB is daar ongetwijfeld ook van op de hoogte en desondanks is hij optimistisch over de huidige situatie en spreekt hij dus zelfs van het begin van een nieuwe bullmarkt voor bitcoin. Wij moeten het nog maar zien, maar hopen uiteraard dat de Nederlandse analist gelijk krijgt met zijn analyse.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties