PlanB is bullish: “Verkopers realiseren weer winst op bitcoin”

De Nederlandse PlanB is bekend van zijn Stock-to-Flow model, waar hij in 2019 de bitcoin-gemeenschap mee veroverde. Lange tijd was het model in staat om de koers op juiste wijze te voorspellen, maar inmiddels is daar helaas weinig meer van over. Dat neemt niet weg dat PlanB interessante grafieken blijft delen.

Verkopers realiseren weer winsten

PlanB is uiterst positief over de vooruitzichten voor bitcoin op de relatief korte termijn, want hij constateert dat verkopers weer winst nemen. Dat is een verandering, omdat ze voor de koersexplosies van januari nog verliezen moesten nemen. Als ze verkochten, dan was dat vooral met de intentie om verliezen te beperken.

Meestal zien we dat bitcoin van blauw naar groen en vervolgens naar geel, oranje en rood gaat waar het vaak een nieuwe all-time high noteert. Het kan dus zomaar zijn dat we aan de start van een nieuwe bullrun staan, zo suggereert PlanB in ieder geval.

Aan het einde van zijn bericht plaatst hij namelijk een raketje en dat is natuurlijk een emoticon die wijst op koersstijgingen. PlanB verwacht duidelijk dat bitcoin zich klaarmaakt voor een nieuwe run omhoog in aanloop naar de halving van 2024.

Target van 32.000 dollar

Het volgende target voor bitcoin ligt volgens de Nederlandse analist op 32.000 dollar. Daar komen we namelijk de 2Y realized price tegen. Deze lijn vertegenwoordigt de gemiddelde prijs waarvoor bitcoin de afgelopen twee jaar verkocht zijn. Die ligt dus op ongeveer 32.000 dollar.

Nu we de Realized Price doorbroken hebben, is het volgens PlanB tijd om deze lijn aan te pakken. In hoeverre hij daar gelijk in krijgt valt nog maar te bezien, want in 2021 voorspelde de analist nog lange tijd een koers van 100.000 dollar per bitcoin. We weten inmiddels allemaal dat het daar niet van is gekomen, verre van zelfs.

De grootste les die we daar kunnen uithalen is dat het überhaupt heel lastig is om de bitcoin koers op de korte termijn te voorspellen. Laten we de voorspellingen van PlanB dan ook met een korrel zout nemen en vooral beschouwen als een mogelijk scenario voor de bitcoin koers, maar zeker niet meer dan dat.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....