PlanB: "Ik heb het S2F-model nooit opgegeven, bitcoin gaat weer pompen"

PlanB: "Ik heb het S2F-model nooit opgegeven, bitcoin gaat weer pompen"

PlanB is wereldberoemd geworden (in de bitcoin-wereld) met zijn Stock-to-Flow model. De Nederlandse analist dacht met zijn model, dat gebaseerd is op de schaarste van bitcoin en andere store-of-value assets, een manier te hebben gevonden om de schaarste van bitcoin te waarderen.

De val van het model

Inmiddels handelt bitcoin echter behoorlijk ver onder de koers die het model voorspelt en velen hebben het model voor dood verklaard. PlanB staat echter nog steeds achter zijn berekeningen. "Ik heb het model nooit opgegeven! Natuurlijk kan het S2F model niet kloppen en niet op co-integratie worden getest omdat het niet willekeurig is [...] deze cyclus is niet voorbij en naar mijn mening gaat de volgende halving bitcoin (weer) naar de maan sturen", aldus een optimistische PlanB.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet iedereen is daar echter van overtuigd. "Ik wil je niet als schuldige aanwijzen vriend, maar jij en jouw Stock-to-Flow model voorspelden in december 2021 een Bitcoin koers van 100.000 tot 14.000 dollar, we staan nu op 20.000 dollar en je vertelt met nu dat het model nog steeds valide is? Kom op zeg", aldus Orby369 in reactie op PlanB.

PlanB reageert daar op door te stellen dat hij dit meerdere malen heeft uitgelegd, maar dat velen dit gemist hebben vanwege zijn vermeende 'schaduw-ban' op het platform. De analist geeft aan dat de 100.000 tot 140.000 dollar voor december 2021 een voorspelling van het bodem-model was, dat inderdaad gefaald is.

Dit had geen betrekking op het Stock-to-Flow model, waarbij een grote afwijking volgens PlanB niet meteen betekent dat het model niet werkt. "In 2013 was de afwijking zelfs groter [...] het originele model uit 2019 is waarschijnlijk zelf beter dan de 100.000 dollar versie", aldus PlanB.

Bull run in aanloop naar de halving is mogelijk

Ook geeft de populaire analist aan dat een bull run in aanloop naar de halving van maart 2024 tot de mogelijkheden behoort. "Het is mogelijk dat we voorafgaand aan de halving van 2024 een bull run krijgen, in plaats van de vertraagde reactie die we de voorgaande drie halvings zagen", aldus PlanB.

Een mogelijk verklaring hiervoor is dat de markt inmiddels het effect van de halvings kent en de stijging ditmaal voor probeert te zijn door in de maanden in aanloop naar de halving in te kopen. Zo kan het gebeuren dat de cyclus deze keer iets anders loopt dan we gewend zijn.

PlanB: "Ik heb het S2F-model nooit opgegeven, bitcoin gaat weer pompen"

De psychologie van de markt blijft een bijzonder fenomeen, met name als het om bitcoin gaat. In de bull run van 2017 op 2018 wilde iedereen bitcoin kopen op de koers van 20.000 dollar en was de hype extreem. In 2022 voelt diezelfde koers als een nederlaag en zien we overal weer berichten over "de dood van bitcoin" voorbijkomen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties