PlanB: “Ik weet zeker dat we een nieuwe bullmarkt krijgen”

Als het aan PlanB en zijn modellen ligt, hadden we op de koers van 58.000 dollar moeten verkopen in de periode van maart tot april 2021. Destijds gaf het model enkele rode bollen aan en die staan over het algemeen voor een top. Inmiddels is er echter sprake van blauwe bollen en dat betekent normaal gesproken dat we ons rond de bodem begeven.

Moeten we nu kopen?

Als het aan PlanB ligt is dit het moment om bitcoin te kopen. "Achteraf gezien hadden we de top moeten verkopen (rood) op 58.000 dollar in de periode van maart tot april 2021... met datzelfde inzicht moeten we nu de bodem kopen (blauw) op 17.000 dollar", zo is de conclusie van de analist op basis van zijn grafiek.

"Maar dat doen we niet, vanwege hebzucht en angst", zo wijst de analist het probleem aan. Voor de meeste mensen gaat dit verhaal inderdaad op. Als de koers alle records verbreekt wil iedereen bitcoin hebben en andersom. Momenteel zitten we in een fase waarin niemand interesse in bitcoin lijkt te hebben en durft niemand het woordje bodem in zijn mond te nemen.

PlanB doet dat nu en roept, niet heel stellig, dat we momenteel weleens op de bodem kunnen zitten en dat het een goed idee kan zijn om bitcoin te kopen op 17.000 dollar. Overigens geeft de Nederlandse analist aan er niet aan te twijfelen dat er weer een volgende bullmarkt komt.

"Ik ben geduldig"

PlanB laat in de reacties op zijn berichten ook altijd van zich horen. Ditmaal reageert hij op iemand die zegt: "Hey, bear... voel je jezelf een beetje arm?" Waarop PlanB reageert dat hij zich zeker niet arm voelt. "Nee, ik heb in het verleden drie bull- en bearmarkten meegemaakt. Ja, ik ben vanaf de top 75 procent kwijt, maar vanaf mijn inkoopkoers sta ik nog ruim in de plus en ik twijfel er niet aan dat we een volgende bullmarkt krijgen. Ik ben geduldig", aldus PlanB.

PlanB krijgt onder zijn bericht uiteraard ook kritiek, omdat hij zelf juist bij de analisten hoorde die een koers van 100.000 dollar voor bitcoin voorspelde voor 2021. Die voorspelling is nooit uitgekomen en nu roept de analist ineens dat we hadden moeten verkopen op 58.000 dollar.

Dat schiet bij sommigen in het verkeerde keelgat. PlanB reageert daarop door te zeggen dat ook hij had moeten verkopen op dat punt, maar dat uiteraard niet gedaan heeft. "Ook ik ben jammer genoeg niet immuun voor hebzucht en angst", zo sluit de analist af.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....