PlanB: “Meer bodemsignalen, 60 procent van alle bitcoin virtueel in het groen”

Het moge duidelijk zijn dat de Nederlandse analist PlanB het idee heeft dat bitcoin de diepste bodem inmiddels achter de rug heeft. Op de vraag wat de analist met ruim 1,8 miljoen volgers van de bitcoin-bodem verwacht, geeft hij de koers van 17.600 dollar van 18 juni 2022 aan.

Bodemsignalen

Het Stock-to-Flow model van PlanB mag momenteel dan even in de ijskast staan vanwege slechte prestaties, maar dat betekent niet dat de analist geen interessante informatie meer publiceert. Neem bijvoorbeeld de onderstaande grafiek van enkele uren geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hierin zien we op basis van kleurtjes hoeveel procent van alle bitcoin virtueel in het groen staan. Na de opleving die de bitcoin koers weer over de 20.000 dollar bracht, staan ongeveer 60 procent van alle bitcoin weer in het groen.

Daarmee zijn we de diep-donkerblauwe stippen, die betekenen dat 'slechts' 50 procent van alle bitcoin virtueel in het groen staan, voorbij. Als we naar de koersgeschiedenis kijken, is dat vaak het moment dat we de bodem achter de rug hebben. Vandaag dat PlanB ook met die analyse komt.

Alle ogen op 2 november

Voor nu zijn alle ogen echter gericht op 2 november als de Federal Reserve weer bij elkaar komt om een nieuw Amerikaans rentebesluit met de wereld te delen. Nu is dat rentebesluit op zich niet hetgeen waar iedereen zo reikhalzend naar uitkijkt.

Het lijkt namelijk een zekerheid dat de Federal Reserve de rente wederom met 0,75 procent verhoogt. De interesse is er vooral vanwege de toespraak van Jerome Powell na het rentebesluit, waarin hij ingaat op hoe de Federal Reserve aankijkt tegen de huidige macro-economische situatie.

Dat geeft ons meer inzicht over de komende maanden en dat is de zekerheid of informatie waar de markt momenteel op wacht. Waarschijnlijk weten we na 2 november meer over de mogelijke bodem van bitcoin tijdens deze lange en pijnlijke winter.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....