PlanB: ‘Verkoop bitcoin in mei, maar kom terug in september’

Als we de populaire Nederlandse analist PlanB moeten geloven, dan is dit de maand om bitcoin te kopen. "Verkoop in mei en ga weg, maar onthoud om terug te komen in september", zo schreef de analist enkele dagen geleden op zijn Twitter.

Bitcoin succesvol in september?

Hiermee impliceert PlanB overigens niet meteen dat bitcoin succesvol wordt in september, maar meer dat het mogelijk een goed instapmoment kan vormen in aanloop naar de halving die voor april 2024 op he programma staat.

Je bent er vast van op de hoogte dat de Nederlandse analist een groot liefhebber is van de vierjarige-cyclussen van bitcoin, die hoogstwaarschijnlijk op de halvings gebaseerd zijn.

Voor nu zitten we volgens PlanB in de fase dat het raadzaam is om voorzichtig in te stappen en bitcoin te kopen in aanloop naar het halving-moment.

De halving is het moment dat de blokbeloning voor miners voor het vinden van een blok halveert. Wist je dat sommige miners daar voor de eerste halving een stokje voor probeerden te steken? Volgens Samson Mow was dat een dure les.

We moeten de toeristen lozen

Volgens PlanB zit bitcoin momenteel in de fase van het lozen van toeristen. Met toeristen doelt de analist op mensen die instappen op de momenten dat er hype is rondom bitcoin om vervolgens het schip te verlaten als we de ruige zee opgaan.

Dat is wat we in principe na iedere bullmarkt zien gebeuren met bitcoin. Veel toeristen stappen rond de all-time high in, verliezen vervolgens een hele bak geld en stappen daarna gedesillusioneerd uit.

Volgens PlanB zijn we er echter bijna wat betreft het "lozen" van de toeristen. Dat zou betekenen dat bitcoin bijna weer aan één van zijn fameuze stijgingen kan beginnen.

Voordat dat lukt is de kans echter groot dat we nog even geduld moeten hebben en in ieder geval moeten wachten op de halving of de Spot Bitcoin ETF van een partij als BlackRock.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....