Plotse crypto daling triggert $313 mln liquidaties, bekende crypto’s crashen – wat is er gaande?

1263 totale weergaven
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Door een onverwachte crypto daling, is de crypto markt 5% van zijn waarde verloren in vergelijking met gisteren en veel accounts zijn geliquideerd. Wat is er precies aan de hand?

Crypto daling en veel liquidaties

Bitcoin zag zijn koers na enige tijd weer onder de $ 60.000 duiken. De bekende crypto begon de dag nog goed, net onder de $ 63.000, maar zag zijn koers door de algemene crypto daling zakken tot onder de $ 62.000.

Na het sluiten van de Amerikaanse beurzen vond er echter een kleine crypto crash plaats. Binnen een uur tijd daalde de Bitcoin koers van $ 61.800 naar $ 58.000, om vervolgens weer iets te stijgen naar $ 59.000.

bitcoin koers

Op zijn dieptepunt daalde BTC met 6%, maar sloot de dag uiteindelijk af met een verlies van 5%. Dit soort bewegingen zijn echter vrij normaal op de crypto markt, en is dus niet meteen iets om je zorgen over te maken.

De Bitcoin koers is uiteindelijk ruimschoots boven de cruciale steun gebleven op $ 57.000, die de bodem vormde van een eerdere langdurige fase van consolidatie die eigenlijk al sinds eind februari bezig is, met een paar kleine uitschieters hier en daar.

Ook Ethereum en andere bekende crypto dalen

Bij Ethereum en sommige andere altcoins is het verhaal helaas iets anders. De koers van Ethereum daalde van $ 2580 naar $ 2400, om vervolgens weer op te krabbelen richting $ 2470.

Voor Ethereum betekent dit wel dat de koers een flink stuk onder de voormalig cruciale weerstand van de afgelopen maanden op $ 2800 beweegt.

Het probleem met Ethereum begon met de crypto crash in het begin van augustus. Net als vrijwel alle cryptocurrencies, zakte ook de Ethereum koers toen door zijn cruciale steunniveau. Waar Bitcoin echter binnen 3 dagen terug boven dat steunniveau stond, is dit Ethereum nog niet gelukt.

eth koers resistance and support

Deze crypto daling zou te maken kunnen hebben met de verkopen van de nieuwe Ethereum Grayscale ETF (ETHE). Die zorgt er namelijk al dagenlang voor dat de Ethereum ETF’s gezamenlijk te maken hebben met een uitstroom van kapitaal. ETHE bestaat echter al vele jaren en werd in juli omgevormd tot een ETF.

Veel altcoins lijken echter meer het pad van Ethereum te volgen, dan die van Bitcoin. Dit heeft er inmiddels ook voor gezorgd dat Bitcoin 57% van de crypto markt in handen heeft, terwijl dit in juli nog 54% was.

Veel long posities geliquideerd door crypto crash

Omdat er veel long posities met hefboom open stonden, veroorzaakte de plotselinge crypto daling gisteravond voor een reeks aan liquidaties, die de koersen nog verder naar beneden drukten.

Wanneer een long positie met hefboom het risico loopt om te veel verlies te lijden, wordt deze automatisch en direct geliquideerd. Zulke verkopen veroorzaken doorgaans voor een verdere koersdaling, wat weer een domino-effect heeft op andere posities met hefboom.

Door de crypto crash van gisteravond werden in totaal meer dan $ 313 miljoen aan long posities geliquideerd.

Dit zorgde ervoor dat de crypto daling van Bitcoin niet stopte bij $ 60.000, maar verder daalde tot $ 58.000. Nadat alle posities geliquideerd waren, kon de koers weer boven de $ 59.000 klimmen.

Het sentiment op de crypto markt is daarom op dit moment zeker niet positief te noemen.

Deze nieuwe cryptomunten zorgen wel voor positiviteit

Terwijl de crypto markt vandaag probeert op te krabbelen onder leiding van de bekende crypto’s, is het sentiment negatief na de plotselinge crypto daling van gisteravond. Een aantal cryptomunten trekt zich echter niets aan van dit negatieve sentiment en blijft volop aandacht krijgen van investeerders. Hieronder delen we twee van deze nieuwe cryptomunten met je.

Pepe Unchained – lanceert een eigen Layer-2 blockchain

Pepe Unchained ($PEPU) is een nieuwe meme coin, die echt waarde toevoegt aan de crypto markt. Volgens crypto analisten is Pepe Unchained de verbeterde versie van de originele Pepe. Volgens hen heeft $PEPU alles in huis om de succesvolle prestaties van $PEPE te evenaren of zelfs overtreffen. Inmiddels heeft Pepe Unchained al bijna $ 11 miljoen opgehaald met zijn presale.

Pepe Unchained is geen meme coin in de puurste vorm. Het gaat namelijk een eigen Layer-2 blockchain lanceren op Ethereum. Deze blockchain belooft tot 100x snellere transacties tegen lagere kosten. Dit zou de blockchain zeer interessant kunnen maken voor ontwikkelaars om nieuwe tokens op te lanceren.

Ook de hoge staking beloningen zijn een reden waarom $PEPU zo populair is. Investeerders kunnen hun pas gekochte tokens direct staken tegen een aantrekkelijke APY van 183%. Ze zullen dus vanaf dag één al rendement maken en niet hoeven te wachten, totdat $PEPU wordt genoteerd op een crypto exchange.

Het is onduidelijk hoelang de crypto presale nog blijft duren, of wanneer deze is uitverkocht. Je kunt daarom het beste nu direct je tokens kopen, voordat het straks te laat is. Op dit moment betaal je $ 0,0093477 per token, maar deze prijs zal binnen 24 uur worden verhoogd.

 

 

Crypto All-Stars – deze nieuwe manier van staken zet de meme coin sector op zijn kop

Crypto All-Stars ($STARS) is nieuwe meme coin die de hele sector op zijn kop gaat zetten. Het project is pas geleden gelanceerd en biedt een nieuwe manier van staking met zijn innovatieve MemeVault. Je kunt daar al je meme coins staken op één centrale plek, tegen zeer aantrekkelijke beloningen. Crypto All-Stars doet hiermee iets wat geen enkel ander crypto project eerder is gelukt.

De MemeVault zorgt er dus voor dat investeerders al hun meme coins, zoals DOGE, SHIB, PEPE en WIF, op één centrale plek kunnen staken, in ruil voor $STARS beloningen. Deze $STARS tokens kun je overigens ook staken, waarmee je zelfs beloningen kunt verdienen die nog eens 3x hoger liggen.

Het project heeft 20% van zijn totale token voorraad gereserveerd voor de presale en 25% voor staking tijdens de presale. Daarnaast zal 20% worden ingezet voor marketingdoeleinden en 10% zorgen voor liquiditeit op crypto exchanges. De laatste 25% wordt gebruikt voor het MemeVault ecosysteem.

Ondanks dat de presale nog niet zolang geleden is gelanceerd, is er al ruim $ 800.000 opgehaald. Op dit moment kun je $STARS kopen voor $ 0,0014078 per token, maar ook deze prijs zal nog binnen 24 uur worden verhoogd. Wees geen dief van je crypto wallet en profiteer vandaag nog van de laagste prijs.

 

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...