Politici El Salvador stemmen in met Bitcoin trust van $150 miljoen

De afgevaardigden van de Finance Commission of the Legislative Assembly van El Salvador zijn tot een akkoord gekomen. Ze zijn het eens over het ​​Bitcoin trust van $150 miljoen. Dit moet de uitwisseling tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar vergemakkelijken.

Bitcoin trust van $150 miljoen

De nationale krant El Diario de Hoy bericht over het nieuws. Het plan was al maanden geleden aangekondigd, maar het moest officieel nog wel worden goedgekeurd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het idee is dat de lokale bevolking het geld uit het trust kan gebruiken om níet blootgesteld te hoeven zijn aan de prijsvolatiliteit van Bitcoin.

Ze kunnen via de Chivo-wallet bitcoin ontvangen, en dit direct laten omzetten naar dollars. Deze dollars komen uit het fonds dat de overheid daarvoor inricht.

Dat kan nu dus gebeuren, nu de commissie er goedkeuring voor heeft gegeven.

De dollars uit het fonds zullen dus langzamerhand en gaandeweg worden ingeruild voor bitcoin (van burgers die deze niet willen aanhouden).

María Luisa Hayém Brevé, de El Salvadoraanse minister van Economie. zei dat er naar verluidt een mogelijkheid is om de initiële toewijzing van $150 miljoen te verhogen.

“We hebben verschillende teams die de bevolking gaat laten zien hoe ze de Chivo Wallet moeten gebruiken. We hebben een gebruiksvriendelijke applicatie ontwikkeld, zodat de El Salvadoranen Bitcoin kunnen leren gebruiken", legde de minister uit.

Hayém Brevé verwees ook naar de angst en twijfel die er is onder een deel van de bevolking. Onlangs waren er protesten van mensen die dit deel van de wet nog niet begrepen en bang waren voor de volatiliteit.

Ze merkte echter ook op dat de financiële wereld de komende weken El Salvador in de gaten zal houden, aangezien het het eerste land wordt dat de (enige) gedecentraliseerde digitale valuta gebruikt.

Adoptie aanwakkeren

De lokale bevolking zal ook $30 ontvangen, om ze op weg te helpen met de app.

Het parlement stemde er ook mee in om de staatsbegroting van dit jaar te wijzigen om een ​​lening van $500 miljoen van de Central American Bank for Economic Integration opnieuw te gebruiken.

Dit geld wordt (deels) gebruikt om het trust van $150 miljoen te vullen. De ontwikkelingsbank heeft eerder al te kennen gegeven, dat ze El Salvador zullen helpen met 'technische assistentie'.

Zo is er ook $23,3 miljoen van dit geld gebruikt om de ATM's te bouwen, en de bijbehorende infrastructuur.

Naar verluidt heeft president Nayib Bukele nog eens $30 miljoen beloofd om burgers te stimuleren Chivo te leren gebruiken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador