Politicus in Paraguay presenteert vandaag zijn Bitcoin wetsvoorstel

Er is een kans dat Paraguay El Salvador achterna gaat om Bitcoin als natie te omarmen. Een Paraguayaans parlementslid zegt zelf dat hij steun heeft van een senator om zijn poging om een ​​soortgelijk project in zijn eigen land te lanceren.

Het voorstel zit echter wel wat anders in elkaar: het lijkt meer op de regels die we ook in bijvoorbeeld Nederland en Europa zien. Bitcoinbedrijven als beurzen en brokers moeten zich registreren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kortom: bitcoin wordt ook in Paraguay in een wettelijk kader gedrukt. Het is en blijft politiek, wat er van de mooie woorden waar blijkt kunnen we achteraf pas beoordelen.

Wetsvoorstel Paraguay

Vorige maand kondigde Carlos Rejala al aan dat hij graag de plannen van de El Salvadoraanse president Bukele wil volgen. Hij vertelde destijds dat hij was begonnen "aan een belangrijk project voor de adoptie van bitcoin."

Vandaag wordt er naar verluidt meer duidelijk over de 'Paraguayaanse Bitcoin wet'.

Op Twitter beweert Rejala dat hij de steun heeft van Fernando Silva Facetti. Dit is een senator met staat van dienst voor de Authentic Radical Liberal Party, de op een na grootste partij in het land:

“Daarom hebben we samen met senator Facetti besloten om op woensdag 14 juli het bitcoin-wetsvoorstel te presenteren.”

“Blijf ons volgen, want het zal een mega-verrassing zijn voor Paraguay en de wereld. Er komt iets gigantisch aan", voegde hij eraan toe.

Het wetsvoorstel is dus gericht op reguleren van de verschillende markten. Niet alleen kopers en verkopers moeten zich registeren, ook miners en peer-to-peer handelsplaatsen zijn aan de beurt. Dat meldt Decrypt.

Kans op slagen kleiner

Wel moet gezegd worden: Rejala heeft minder invloed dat zijn El Salvadoraanse concullega Bukele. Zijn partij Hagamos heeft twee parlementsleden in het Lagerhuis, evenals twee senatoren. Met de steun van Facetti is dat kans op succes wel iets groter.

Deze politicus heeft zich in op Twitter zelf ook al uitgelaten over de mogelijke bitcoin-wet:

"Paraguay moet zich aanpassen aan de nieuwe digitale wereld en zichzelf versterken als een middelpunt van de transformatie voor digitale investeringen."

El Salvador

In september zal de wetgeving uit El Salvador ingaan, 90 dagen nadat het voorstel begin juni werd goedgekeurd. Bitcoin zal dan een wettig betaalmiddel (of: legal tender) zijn. De oppositie doet nog wel een poging om de nieuwe wet via de rechter te stoppen.

BTC komt naast de Amerikaanse dollar te staan als nationale munt.

Waar El Salvador de adoptie zoekt via het Lightning Netwerk, hintte Rejala vorige maand naar een samenwerking met PayPal. Dat zou een verschil zijn: PayPal is een centrale partij, terwijl Lighting een open source en permissieloze software is.

In El Salvador is de acceptatie onder de burgers nog laag. Reuters meldde vorige week dat 54% van de burgers niet blij zijn met het plan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsparaguay

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...