Politie in Australië kan bitcoin mogelijk makkelijker in beslag nemen

De Australische politie mag onder bepaalde voorwaarden bitcoin in beslag nemen. Het gaat niet om zaken met bijvoorbeeld fraude, maar boeven met wapens of drugs kunnen rekenen op extra straffen. Dat is te lezen bij The Age.

Beurzen in Australië kunnen een berichtje verwachten van de handhaving in het land nadat iemand is opgepakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geld in beslag nemen

Bitcoin die je zelf opslaat is moeilijk in beslag te nemen. Maar geld dat bij een bedrijf staat kan relatief makkelijk worden afgepakt. Het doel is uiteraard het ‘pakken van criminelen’. Het gaat echter wel gepaard met extra ingrijpende maatregelen.

Ook als bitcoin niets te maken heeft met de zaak moet het makkelijker worden om geld in beslag te nemen in Australië.

Drugs, seks en wapens

Bij het bezit van grote hoeveelheden wapens, drugs of bijvoorbeeld sekscriminaliteit moeten de nieuwe regels automatisch in werking treden. Ook moet de politie makkelijker undercover kunnen onder een valse identiteit. Op die manier wil men online criminaliteit tegengaan.

“De manier waarop criminelen opereren verandert snel. Onze politie moet net zo snel kunnen reageren om misdaad te bestrijden en de samenleving veilig te houden”, zei politieminister Anthony Carbines. Er worden uiteraard ook regels en richtlijnen beloofd die er voor moeten zorgen dat dit alleen wordt ingezet in de juiste situatie.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...