Politie neemt 591 bitcoin in beslag bij organisatie piramidespel

De politie in Brazilië heeft 591 bitcoin in beslag genomen bij een organisatie verdacht van een piramidespel. De bitcoin heeft een marktwaarde van circa 27,7 miljoen dollar.

Politie neemt 591 bitcoin in beslag

Volgens de autoriteiten in het land hield het bedrijf uit Rio de Janeiro zich bezig met speculatieve activiteiten op de cryptomarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens de ‘Operação Kryptos’ waarbij 120 politieagenten aan te pas kwamen, zijn vijftien huiszoekingen uitgevoerd en vijf mensen zijn gearresteerd.

Volgens CNN Brasil is één van de arrestanten Glaidson Acácio, eigenaar van consultancyfirma in Cabo Frio, Brazilië.

Tijdens de huiszoekingen nam men ook 13,8 miljoen aan Braziliaanse reais (ongeveer $2,6 miljoen) in beslag, naast andere vreemde valuta.

Ook zijn goederen zoals 21 luxe auto’s, horloges, mobiele telefoons en andere documenten meegenomen.

Het zou gaan om meerdere bedrijven die de afgelopen zes jaar die miljarden reais aan transacties hebben gedaan, waarvan de helft van de transacties de afgelopen zes maanden plaatsvonden.

De betrokkenen kunnen tot 26 jaar gevangenisstraf krijgen als ze worden veroordeeld voor het illegaal uitgeven van effecten zonder registratie, het leiden van een criminele organisatie en witwassen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...