Populaire analist is ondanks correctie bullish over de bitcoin koers

Een populaire analist die het als één van de weinigen aandurfde om bullish te zijn tijdens de bodems van de bearmarkt in november 2022. Het gaat om de pseudonieme Duitse handelaar DonAlt, die door de jaren heen ruim 460.000 volgers verzamelde op Twitter. Volgens DonAlt is de opwaartse trend, ondanks de huidige correctie, nog altijd in tact.

Nog geen zorgen

In een recente video op YouTube deelde DonAlt dat er een behoorlijke correctie voor nodig is om zijn ideeën te wijzigen. "Het enige wat ik niet wil zien is een gigantische koersval van bitcoin. Als we bijvoorbeeld naar de koersen van 20.000 of 19.000 dollar zakken, dan zal ik me even achter mijn oren krabben over mijn theorie," aldus DonAlt.

In alle andere gevallen zal DonAlt zich naar eigen zeggen niet zomaar uit zijn positie laten drukken. De analist is er duidelijk van overtuigd dat bitcoin nog niet klaar is met zijn opwaartse beweging en blijft rustig zitten totdat de koers in het ergste geval onder de 20.000 dollar zakt.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een koers van 21.859 dollar en lijkt de stabiliteit weer langzaam terug te keren in de markt. Het is nu echt wachten op de volgende grote koersbeweging, die zeker in het huidige macro-economische klimaat lastig te voorspellen lijkt.

Het macro-economische klimaat

Het jaar 2023 is tot nu toe fantastisch begonnen voor bitcoin en andere financiële assets. Dat neemt echter niet weg dat er op macro-economisch vlak nog relatief weinig veranderd is. Centrale banken verhogen nog altijd de rente om de inflatie te bevechten en het is nog afwachten waar die rente precies uitkomt.

Vanaf maart 2022 tot vandaag verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente met een totaal van 4,50 procent. De verwachting is dat er vanaf dit niveau nog één of twee renteverhogingen van 0,25 procent komen, om daarmee de inflatie een laatste tik omlaag te geven.

De realiteit is echter dat de inflatie iets plakkeriger is dan gehoopt en dat het nog maar moet blijken of die renteverhogingen voldoende zijn om deze terug te brengen naar de doelstelling van 2,0 procent. Aan de andere kant hangt vanwege de renteverhogingen het recessiespook boven de markt, die er zomaar voor kan zorgen dat de koersen een nieuwe tik omlaag krijgen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....