Populaire analist voorspelt grote paniekverkoop voor bitcoin in 2023

De populaire analist Benjamin Cowen verwacht dat het jaar 2023 niet alleen maar hosanna zal zijn voor bitcoin. In een nieuwe strategie-sessie met Austin Arnold, de host van Altcoin Daily, voorspelt Cowen namelijk dat bitcoin later dit jaar aan een correctie begint waar er mogelijk zelfs weer paniek om de hoe komt kijken.

Paniek in aantocht?

Als je het aan Cowen vraagt is het nog te vroeg voor de start van een nieuwe bullrun. "Iedereen is op dit moment blij omdat de koers omhoog gaat. Ik denk dat we hetzelfde gaan zien als wat we in 2015 en 2019 zagen. Ik denk dat bitcoin later dit jaar zal dalen en dat gaat veel mensen bang maken, maar het is historisch gezien een hele normale gang van zaken. Het zal even voor capitulatie zorgen in aanloop naar de volgende halving. Net voordat we weer overgaan op een periode van quantitative easing", aldus Cowen.

In zijn verhaal verwijst de analist dus naar de halving als een bullish ontwikkeling, maar daar moeten we nog even op wachten tot maart 2024. Verder verwacht hij dat centrale banken op termijn ook weer moeten beginnen met quantitative easing, het ondersteunen van de economie met lagere rentes en het opkopen van financiële assets.

Op dit moment is nog het tegenovergestelde aan de gang en verhogen centrale banken de rente. Dat lijkt echter niet lang meer te duren, omdat de bankencrisis in de Verenigde Staten duidelijk maakt dat het financiële systeem al behoorlijk richting zijn einde gaat op dit moment. Het lijkt erop dat het niet veel renteverhogingen meer aankan en dat de Federal Reserve na de renteverhoging van deze week mogelijk al gedwongen is om zijn campagne te pauzeren.

Bullrun in 2024

Cowen verwacht dat bitcoin in 2024 aan een bullrun begint, als de Federal Reserve zijn monetair beleid moet veranderen. Hij gelooft dat de Federal Reserve stopt met het verhogen van de rente en ook weer begint met quantitative easing, waarmee het de markten van liquiditeit voorziet door overheidsobligaties op te kopen.

"Bitcoin heeft nooit echt hoge rentes hoeven ervaren, maar we weten ook dat de Federal Reserve niet op deze manier kan blijven doorgaan. Zodra we teruggaan naar quantitative easing en lagere rentes, wat ik maximaal in 2024 verweacht, dan denk ik dat je daar een behoorlijke bullish case voor bitcoin hebt. Dat niet alleen, want kijk bijvoorbeeld ook naar wat er met de banken gebeurde. Ook dat is bullish voor bitcoin", aldus Cowen.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 28.000 dollar. Waarmee er voor het gehele jaar 2023 een plus van 69,81 procent op de borden staat. Ten opzichte van één jaar geleden is er echter nog steeds sprake van een daling van 34,59 procent.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....