Populaire analist voorspelt nieuwe correctie voor bitcoin

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital deelt met zijn bijna 350.000 volgers op Twitter dat bitcoin mogelijk een behoorlijke correctie te wachten staat. "De dubbele top is compleet. Een terugval onder de 26.000 dollar hebben we al gezien, maar een weeksluiting onder dit niveau zou de dubbele top valideren en de correctie voortzetten", aldus Rekt Capital.

Volume is cruciaal voor bitcoin

Uit de analyse van Rekt Capital blijkt dat het volume cruciaal zal zijn voor bitcoin. Er is op dit moment wel verkoopvolume volgens de analist, maar als je dat vergelijkt met het verleden valt het enorm mee. Wat dat betreft hoeven we ons dus nog geen zorgen te maken over een nieuwe correctie, zo stelt de analist.

Populaire analist voorspelt nieuwe correctie voor bitcoin

Als bitcoin deze steunlijn verliest, dan is het volgens Rekt Capital zaak om naar de 22.000 dollar te kijken. Om een daling naar dat niveau te krijgen zou bitcoin onder de 26.000 dollar moeten sluiten deze week, zo vertelt Rekt Capital.

"Nu bitcoin zijn dubbele top completeerde heeft het een weeksluiting onder de 26.000 dollar nodig om deze in een weerstand om te toveren en de neerwaartse doorbraak te bevestigen", aldus Rekt Capital.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een koers van ongeveer 26.000 dollar en lijkt het alsof we ons nog geen zorgen hoeven te maken. Al zou een kleine daling bitcoin wel onder die belangrijke grens kunnen brengen.

Bitcoin koers onder druk

Vooralsnog lijkt de bitcoin koers vooral onder druk te staan als gevolg van de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank. Lange tijd kon bitcoin die druk weerstaan in 2023, maar inmiddels lijken de macro-economische zorgen toe te nemen.

Hoe hoger de rente op Amerikaanse staatsoblgiaties, hoe meer investeerders daar uiteindelijk op overstappen.

Van Amerikaanse staatsobligaties weet je immers zeker dat je jouw geld krijgt en voor bitcoin moet het rendement uiteindelijk nog maar komen.

Zeker na een jaar van agressieve renteverhogingen kan dat voor investeerders een zeer aantrekkelijke optie zijn om hun geld in te parkeren. Helemaal als je bedenkt dat bitcoin al een behoorlijke stijging zag in 2023.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....