Populaire bitcoin-analist: “Samenstroom van steun rond de 20.000 dollar”

The Rational Root is een Nederlandse analist die zich in rap tempo opwerkte tot een hele populaire jongen op het Twitter van Elon Musk. Root staat bekend om zijn interessante analyses voor de bitcoin koers, die allemaal gebaseerd zijn op data, data en nog eens data. Op dit moment ziet Root een gigantische samenstroom van steunpunten rond de bitcoin koers van 20.000 dollar.

De correctie is daar

Het jaar 2023 is fantastisch begonnen met een stijging van bijna 40 procent in januari. Daarna was het natuurlijk wachten op de eerste grote correctie, die inmiddels gearriveerd is. Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers op 21.900 dollar en staat er een min van 3,63 procent op de borden voor de afgelopen 24 uur.

Volgens de laatste analyse van Root hoeven we ons niet meteen grote zorgen te maken, omdat er rond de koers van 20.000 dollar gigantisch veel steunpunten samenkomen voor bitcoin.

Onder andere de Realized Price, 200 Day MA, STH kostenbasis en het 21 Weekly Ma liggen allemaal onder de huidige koers van 21.900 dollar.

Stuk voor stuk hebben die lijnen het in zich om bescherming te bieden tegen verdere koersdalingen voor bitcoin. In hoeverre dat straks lukt is natuurlijk nog maar de vraag, omdat het niet om exacte wetenschap gaat, maar om technische analyse en on-chain analyse.

Kostenbasis van lange termijn holders

Op 8 februari publiceerde Root nog een grafiek waarin te zien is dat de bitcoin koers boven de kostenbasis van de lange termijn holders uitsteeg. Lange termijn holders is een begrip van het on-chain analysbedrijf Glassnode, dat deze groep kwalificeert als gebruikers die hun bitcoin voor langer dan 155 dagen in bezit heeft.

Na onderzoek kwamen zij tot de conclusie dat er bij deze groep bitcoiners een significant kleinere kans is dat ze zomaar overgaan tot de verkoop van hun bitcoin. In het verleden markeerde het doorkruisen van deze koers de start van een nieuwe bullrun, maar inmiddels hangen we weer net onder die koers.

Wat dat betreft is het op dit moment nog zeker niet duidelijk of er een nieuwe bullrun gestart is. Zeker omdat we de afgelopen dagen weer wat gedaald zijn. Het is nu echt afwachten wat bitcoin de komende dagen tot weken voor ons in petto heeft. De macro-economische omstandigheden zijn er ook nog zeker niet naar om zomaar de start van een nieuwe bullmarkt in te luiden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....