Bitcoin update: koers koelt af na extreme volatiliteit en stijging naar $26.000

Bitcoin update: koers koelt af na extreme volatiliteit en stijging naar $26.000

De bitcoin koers consolideert vandaag vlak onder het sterke weerstandsgebied rond $25.000, na extreme volatiliteit in de afgelopen dagen. De parabolische stijging van eerder deze week hebben we twee keer eerder gezien. De China pump in 2019 en de covid-crisis pump in 2020. De grote vraag van dit moment; houdt de bullish trend aan of is het slechts een toevalstreffer?

De bitcoin koers staat momenteel op 24,472.90USD. We bespreken in deze update hoe wij de komende dagen de markt benaderen.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Naar aanleiding van de flinke koersstijgingen is een ware tweedeling ontstaan; de helft van de mensen denkt dat de stijging slechts een toevalstreffer is, een tijdelijke opleving en dat het nu tijd is om terug te vallen. De andere helft is van mening dat dit het begin is van een nieuwe bullmarkt en de volgende halte is $30.0000.

Onze speculatieve en bescheiden mening is dat de recente koesontwikkelingen meer in overeenstemming zijn met een toevalstreffer, tijdelijke afwijking of welk naampje we het beestje dan ook willen geven, dan met een aanhoudende sterke uptrend.

In onderstaande daggrafiek is goed te zien dat het weerstandsgebied rond $25.000, net als een kleine maand geleden, opnieuw moeilijk te heroveren blijkt te zijn voor de bulls. De flinke wick naar boven kan een bevestiging zijn dat het slechts om een toevalstreffer gaat.

Maar met alles wat er op dit moment speelt op economisch gebied van hoge inflatie, tot een bankencrisis, het mogelijk verder verhogen van de rente door de FED, of gaat juist de geldprinter weer overuren draaien? Het is gewoon te veel en dit maakt het doen van technische analyses alles behalve makkelijk. De onzekerheid hoe het vanaf hier verder gaat zal ook de komende dagen en misschien wel weken aanblijven.

Voorlopig denken wij dat we er goed aan doen om onze bullish argumenten naar aanleiding van de flinke stijging even aan de kant te zetten en over te stappen naar meer een 'level-to-level'-mentaliteit.

Zolang we handelen in de prijsrange $25.000 - $23.500 is de trend zijwaarts. Slagen we erin om een dagelijkse kaars te sluiten boven de $25.000 passen we onze verwachtingen bullish aan en kunnen we ons gaan richtten op het weerstandsgebied net onder de $30.000.

Maar wanneer we in plaats hiervan onder de $23.500 terechtkomen, gaan we aan de hand van de lagere tijdsbestekken op zoek naar een diepere pullback.

Bitcoin koers koelt af na piek boven $26.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Wanneer we verder inzoomen op de 4 uursgrafiek dan is het niet ondenkbaar dat in geval van een diepere pullback de 200 MA’s opnieuw een cruciale rol zullen gaan spelen. De 200 MA’s begeven zich momenteel vlak boven range high $22.500 van de grotere prijsrange die we al maanden volgen.

Het verliezen van de MA’s zal zeer waarschijnlijk ook een terugkeer in de grotere prijsrange betekenen en dit vergroot het risico op verder koersdalingen richting het midden van de range $20.550 aanzienlijk.

Bitcoin koers koelt af na piek boven $26.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De afgelopen weken hebben we het veel gehad over het feit dat blind de dip kopen op langere termijn niet loont. Om de simpele reden dat gedurende een neerwaartse trend de uiteindelijk bodem vaak lager uitkomt dan je vooraf verwacht. We wilde eerst een teken van kracht zien, zijnde het heroveren van de 200 MA’s op dit tijdsbestek, voordat we bereid waren in te stappen. Dit is nu eenmaal het systeem wat wij als trend-traders toepassen.

Gedurende de neerwaartse trend voorafgaande aan de koersexplosie in de afgelopen dagen waren er drie momenten waarop ‘men’ van de daken schreeuwden dat wij nu echt de dip moesten kopen, zie 1,2 en 3 in de grafiek hieronder.

Het systeem wat we hanteren werkt als volgt. Doordat we gedurende de neerwaartse trend ons vermogen beschermen neemt onze bitcoin koopkracht toe zolang de neerwaartse trend aanhoudt. Uiteindelijk stijgt de koers en krijgen we een teken van kracht op het moment dat we de 200MA’s terug weten te winnen (ons instapmoment).

Of je nu gekocht hebt bij de eerste, tweede of derde dip, ons instapmoment na het heroveren van de 200 MA’s ligt nog altijd lager dan de eerdere drie dips. Zo ligt ons instapmoment nog altijd 9.5% onder de eerste dip, 6.5% onder de tweede en 4.5% onder de derde dip. Daarnaast vermeden we het risico dat de dip, achteraf gezien niet de laatste dip zou zijn.

Vanaf ons instapmoment had je alsnog een prima winst van ruim 22% en dus zonder onnodig risico te lopen. Onze trend-trade benadering/aanpak zal op de lange termijn meer rendement opleveren dan het blind blijven kopen van de dip, terwijl de dip meestal geen dip is maar een neerwaartse trend.

Tot slot was het heroveren van de 200 MA’s voor ons een teken van kracht en deze kunnen we nu ook weer gebruiken als invalidatiemoment. De 200 MA zal de komende dagen nog iets naar boven kruipen en zou dan net als de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek mooi samen vallen met de bovenkant van de grotere prijsrange $22.500.

Bitcoin koers koelt af na piek boven $26.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers koelt af na piek boven $26.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan