Populaire handelaar is bullish over bitcoin, maar waarschuwt voor correctie

De populaire handelaar die erin slaagde om de bodem van 2022 bijna exact te voorspellen voor bitcoin, deelt een update voor het vervolg van 2023 waarin hij behoorlijk bullish is. Alleen als de koers onder de 23.000 dollar terechtkomt, dan zou bitcoin een gigantisch probleem hebben. In een nieuwe "TechnicalRoundup" video deelt DonAlt met zijn 49.500 zijn ideeën over de markt.

Problemen onder de 23.000 dollar

Op de maandgrafiek ziet het er met name bullish uit volgens DonAlt. Alleen als we voor het sluiten van de maand vandaag nog onder de 23.000 dollar uitkomen kan er volgens hem een probleem ontstaan. "De maandelijkse grafiek ziet er goed uit en is bullish als er tot en met vrijdag niets verkeerd gaat. Als we onder de 23.000 dollar dumpen, vergeet dan alles wat ik gezegd heb en ga je dan verstoppen in bunkers, want dan zijn we f*cked. Maar ik verwacht niet dat zoiets zomaar gebeurt", aldus DonAlt.

Op de weekgrafiek blijft het er goed uitzien als bitcoin de koers van 20.000 dollar weet vast te houden. Momenteel handelt de koers met een kleine min van 0,77 procent met 27.825 dollar nog tegen de 28.000 dollar aan. Wat dat betreft lijkt het onrealistisch om te denken dat de koers vandaag nog onder de 23.000 dollar terechtkomt, maar bitcoin heeft in het verleden weleens gekkere dingen gedaan.

Wat dat betreft is het dus vandaag even afwachten wat er allemaal op ons afkomt. We krijgen in ieder geval ook weer Amerikaanse inflatiecijfers in de vorm van de PCE Inflation Index, een index die de koers vorige maand behoorlijk wat volatiliteit bracht. Na de bekendmaking van die cijfers weten we meer.

Bankencrisis is positief

Verder deelt DonAlt zijn visie over de bankencrisis, die volgens hem een sterk narratief voor bitcoin creëerde. "Het redden van banken is in de basis de meest bullish ontwikkeling die je kunt hebben voor bitcoin. Dit is waarom bitcoin gemaakt is en waarom een groot deel van ons in deze markt zit. Het opent de ogen van een grote groep mensen over datgene wat er in de wereld gaande is en niet goed gaat", zo raast DonAlt verder in zijn video.

"Het wordt het narratief waar je op moet inspelen. We hebben nu een sterk narratief en de halving komt er ook nog aan. We hebben dus niet alleen de meme halving pomp die eraan komt, maar ook een sterk fundamenteel narratief voor bitcoin. Dat is een goede combinatie om te hebben", zo sluit DonAlt af.

Daar heeft hij op zich gelijk in. Het kan best zijn dat mensen een beetje halving-moe zijn en het verhaal na de vorige keren wel een beetje kennen. Wat dat betreft is het goed dat de stress in de bankensector daar nu bovenop komt, wat het verhaal voor bitcoin weer wat krachtiger maakt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....