Portugal verwelkomt eerste fysieke Bitcoinwinkel

In Portugal wordt volgende week de eerste fysieke winkel geopend waar je bitcoin kunt kopen en verkopen. De Spaanse startup BitBase exploiteert de pinautomaten, ínclusief klantenservice.

Bitcoinwinkel

Doorgaans staan ATM's gewoon ergens in het straatbeeld op een drukke plek, zoals winkelcentra, malls of bij een kiosk. BitBase pakt het net iets anders aan. Op 24 januari wil het bedrijfje een locatie openen in Lissabon, de hoofdstad van Portugal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de Portugese nieuwszender ECO News kun je binnenkort echt naar een dedicated winkel toe om je crypto-aankopen te doen. Maandag zal de shop de deuren openen. Je kunt er dan naar verluidt terecht voor zeven cryptocurrencies: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple, Dash, Litecoin, Dogecoin, USDT en BitBase Token.

Je kunt er met contant geld of met een pinpas van jouw bank terecht. Eigenlijk is het een online beurs (zoals iedere bitcoiner die kent), maar dan in een fysiek jasje. Het verschil met een reguliere ATM - zoals er al tienduizenden van zijn in de hele wereld, is dat er ook mensen aanwezig zijn om te helpen, als klantenservice.

Volgens het Portugese nieuwsbericht is BitBase van plan om nog veel meer vestigingen te openen. In Spanje hebben ze bijvoorbeeld al 25 winkels geopend in 15 steden. Ze zien in het buurland een interessante markt, omdat er nog maar vier 'distributeurs' zijn voor digitale valuta. In Spanje zelf zijn dit er maar liefst 149.

Desondanks staat Portugal er goed voor bij bitcoinfanaten. Cryptovaluta zijn namelijk belastingvrij. Ze zien het als "vorm van betaling" in plaats van als een activa.

Nederland

Eind vorig jaar opende de Nederlandse cryptobroker Coinmerce de eerste fysieke bitcoinwinkel van Nederland. Sinds 9 december kun je tussen 10:00 en 18:00 uur in Amstelveen terecht voor vragen. Klanten kunnen vrijblijvend binnenlopen om advies te krijgen.

Ook kun je er giftcards kopen of hulp krijgen bij het aanmaken van een account. Coinmerce staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank, die de cryptomarkt reguleert.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuwsPortugal