Waarom het Power Law Model denkt dat bitcoin $1 miljoen waard zal zijn

12280 totale weergaven
Bitcoin Update BTC

Bij elke bull market komen er nieuwe modellen om de prijs van bitcoin te voorspellen. In de bull market van 2021 was het Stock-to-Flow (S2F) model populair. Dit model, gemaakt door de Nederlandse Plan B, beoordeelde de schaarste van activa door de voorraad te vergelijken met de jaarlijkse productie. Voor bitcoin benadrukte het de potentie als ‘digitaal goud’ en gaf het lange termijn prijsvoorspellingen op basis van schaarste.

Het S2F-model verloor echter zijn relevantie tijdens de crypto winter van 2022. Nu is er een nieuw model in de schijnwerpers – het Power Law Model, dat beweert de prijs van bitcoin met opmerkelijke nauwkeurigheid te kunnen voorspellen.

Power Laws in het dagelijks leven

Power Laws beschrijven hoe twee hoeveelheden zich tot elkaar verhouden, waarbij een verandering in de ene leidt tot een evenredige verandering in de andere. Deze relatie bestrijkt verschillende schalen en beïnvloedt biologie, samenleving, technologie en natuurlijke verschijnselen.

De Power Law van bitcoin

Power Laws strekken zich ook uit tot economie, financiën en technologie. Ze verklaren de vermogensverdeling, waarbij een paar individuen veel rijkdom bezitten, en hoe inhoud op internet werkt, met enkele zeer populaire nodes en veel minder populaire die een lange staartverdeling vormen.

Astrofysicus Giovanni Santasi ontdekte dat bitcoin een Power Law principe volgt. Na jarenlang data te hebben geanalyseerd, deelde Santasi zijn model voor het eerst op de r/bitcoin subreddit in 2018. Het kreeg opnieuw aandacht in januari toen finance YouTuber Andrei Jeikh het noemde aan zijn 2,3 miljoen abonnees.

Santasi’s theorie suggereert dat de prijs van bitcoin, hoewel ogenschijnlijk willekeurig, op de lange termijn een specifiek wiskundig model volgt. Het is niet zomaar een formule, maar volgt een Power Law zoals die door het hele universum worden waargenomen.

In Santasi’s Power Law Model vertegenwoordigt de gele lijn de huidige prijs, de rode lijn is de ondersteuningslijn, de groene lijn is de lineaire regressielijn (of eerlijke waardeprijs) en de paarse lijn is de weerstandslijn.

De bitcoin koers volgens het Power Law Model

Santasi’s analyse suggereert dat bitcoin in januari 2026 een piek kan bereiken van $210.000, gevolgd door een daling naar ongeveer $60.000. Hij voorspelt dat bitcoin in juli 2033 $1 miljoen waard zal zijn.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...