Precies 14 jaar geleden stond bitcoin voor het eerst op Reddit

Reddit crypto

Vandaag precies 14 jaar geleden plaatste een Reddit-gebruiker de allereerste thread ooit over bitcoin.

Reddit-discussie

Het bericht op het internetforum had de titel: “Bitcoin: A peer-to-peer network based anonymous digital currency.”

De lezers van het bericht werden doorgestuurd naar SourceForge. Dit is het platform waar de community samen werkte om hun open-sourceprojecten op te delen. Hier kon je dan meer lezen over het decentrale internetgeld.

De Reddit-thread heeft 280 upvotes en 241 reacties. In 2009 waren de eerste reacties over dit nieuwe fenomeen nog gemend.

Vandaag in 2009 stond bitcoin voor het eerst op Reddit

Reacties

Sommigen zagen het potentieel er wel van in, terwijl anderen juist sceptisch waren over de veiligheid van het hele systeem.

“Holy cow! Lijkt me geweldig creatief. Maar ik vraag me wel af hoe het zit met de beveiliging en of het idee aanslaat.”

Andere opmerkingen waren veel pessimistischer, waarbij sommige gebruikers suggereerden dat bitcoin het eerste “volledig digitale piramidespel” was. Of:

“Het idee lijkt in theorie cool lijkt, maar het wordt waarschijnlijk door criminelen gebruikt om ongeoorloofde dingen op het internet te kopen.”

“De cryptografie die dit mogelijk maakt bestaat al lang. Het moeilijkere is het ontwerpen van een systeem met economische prikkels dat werkt.”

8 mei 2009, de dag waarop dit bericht werd geplaatst, was slechts vier maanden nadat Satoshi Nakamoto de broncode met de wereld deelde. Bitcoin had destijds nog niet echt een waarde. Pas in 2010 werd het voor het eerst echt verhandeld voor een fiatprijs. Weer een jaar later haalde het voor het eerst pariteit met de Amerikaanse dollar.

Inmiddels betaal je bijna $28.000 voor één bitcoin. Wat als je destijds al van bitcoin had gehoord in deze Reddit-thread. Had je je dat dan kunnen voorstellen?

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws