12 jaar geleden: Hal Finney legt bitcoin uit

Satoshi publiceerde de whitepaper van bitcoin op 31 oktober 2008. Sinds die tijd zijn er tal van opmerkelijke momenten aan te stippen. Journalist Pete Rizzo houdt op zijn Twitter een archief bij. Vandaag aandacht voor Hal Finney en een opmerkelijke post op bitcointalk.org.

Hal Finney was een bekende computerwetenschapper en cryptograaf die bijdroeg aan de ontwikkeling van het Bitcoin-protocol. Hij werd geboren op 31 januari 1956 en overleed op 28 augustus 2014. Zijn berichten op twitter en het bekende Bitcoin Talk horen in een bitcoinmuseum thuis.

Hieronder vind je een post over het minen van bitcoin.

Finney was een pionier op het gebied van de digitale valuta en was één van de eerste mensen die Bitcoin gebruikte en bijdroeg aan de ontwikkeling ervan. Finney was ook een bekend programmeur en werkte aan verschillende projecten, waaronder het e-mailprogramma PGP (Pretty Good Privacy), dat privacy en beveiliging biedt voor elektronische communicatie.

Hal Finney was een toegewijd en enthousiast aanhanger van de cypherpunk-beweging, die zich inzet voor de privacy van de gebruiker en de bescherming tegen overheidsbemoeienis op het internet. Finney overleed aan de gevolgen van ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose).

Ordinals en NFT's

Bitcoin is een origineel idee. Maar het was sinds de start een samenkomst van tal van andere ontwikkelingen. Inmiddels worden er ook tal van nieuwe ideeën geprobeerd. Soms blijken die intiatieven echter niet zo nieuw.

Recentelijk is er veel te doen om zogenoemde Ordinals en NFT's. Kort gezegd is het een manier om data te stoppen in bitcoin transacties. Die data kan verschillende dingen vertegenwoordigen. Een groep probeert het met NFT's op bitcoin. Ook is het een manier om een uitspraak, meme of andere vorm van data te vereeuwigen op/met bitcoin.

Het is echter geen nieuw idee. Een voorbeeld daarvan vinden we in onderstaand bericht van een onbekende vroege bitcoiner.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...