Premium van $400 op bitcoin handelspaar met dollar op Binance US

Sinds gisteren zit er een premium op de bitcoinprijs op Binance US. De beurs ligt onder vuur vanwege mogelijk gesjoemel met klantentegoeden.

Premium op de prijs

Dinsdag kwam de SEC met een opvallende motie. Ze wilden voorkomen dat het helemaal uit de hand zou lopen en pleitte daarom dat klantentegoeden tijdelijk worden vastgezet. De geldlijntjes met de holding en operating firma's van Binance US zouden dan opnieuw moeten worden uitgetekend.

Als gevolg van deze onrust is bitcoin duurder op Binance US dan op andere beurzen. Het gaat om ongeveer $400. Op de spotprijs van zo'n $26.000 is dat 1,5%.

Binance spreekt zichzelf in een tweet over deze situatie tegen door te stellen dat het verzoek van de SEC níet zou gaan om het bevriezen van klantentegoeden. Een bericht eerder stelde Binance US nog wel dat dit het geval was.

De premie betreft alleen het handelspaar met de Amerikaanse dollar. De handel tussen bitcoin en de stablecoins USDT en USDC vertoont normaal gedrag.

Opvallend is het toch wel, gezien Binance aangeeft dat klantentegoeden veilig zijn, opnames en stortingen blijven werken. Je zou eerder verwachten dat er een verkoopdruk zou ontstaan, met een negatieve premium ten gevolg.

Wellicht dat de positieve premium is ontstaan door eerdere geruchten van een poos geleden dat "USD stortingen tijdelijk niet beschikbaar zullen zijn". Ook is bekend dat Binance moeite had om een bankpartner te vinden in de Verenigde Staten.

Het handelsvolume op Binance US was het afgelopen etmaal $255 miljoen. Sinds de oprichting van het bedrijf draait de Amerikaanse dochteronderneming een omzet van $410 miljoen. $225 miljoen hiervan zou brutowinst zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws