President van El Salvador meldt zich af voor Bitcoin 2022

De president van El Salvador gaat geen speech geven op de Bitcoin2022-conferentie in Miami. Dat maakt de organisatie bekend op Twitter.

Géén speech van Bukele

Het bericht dat wordt gedeeld is het volgende: "We delen een brief van president Nayib Bukele die helaas niet meer aanwezig kan zijn bij Bitcoin2022 door onvoorziene omstandigheden in El Salvador die zijn dringende aandacht vereisen. We zijn solidair met het Salvadoraanse volk in deze moeilijke tijden."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De tweet heeft de tekst (en brief) van de president als bijlage. President Bukele deelt dat hij erg uitkeek naar de conferentie. Vorig jaar was El Salvador de blikvanger op het evenement. Destijds deelde Jack Mallers in zijn presentatie een video waarin het staatshoofd aankondigde om van bitcoin een wettig betaalmiddel te maken.

Bukele haakt hier in de brief ook op in:

"Er is veel gebeurd sinds de laatste conferentie en ik had de hoop om onze overwinningen samen te vieren door middel van een bekendmaking of een andere bijdrage."

Hij vervolgt dat er onvoorziene omstandigheden zijn ontstaan in El Salvador, waardoor hij fysiek in het Centraal-Amerikaanse land aanwezig moet zijn.

Het is niet bekend wat er precies aan de hand is. Wel zijn er de laatste weken veel bendeleden opgepakt en is er wet doorgevoerd om de 'gangs' hard aan te pakken. Er is vanuit internationale media veel kritiek gekomen over de mogelijke censuur en schending van de mensenrechten.

Aankondiging

Begin dit jaar deelde Bukele op Twitter zijn verwachtingen voor 2022. Hij noemde onder andere de Bitcoin2022-conferentie als evenement waarop er groot nieuws zou komen, net als een prijsvoorspelling van $100.000. Dit riep vragen op: wist Bukele meer?

Ook waren de verwachtingen dat El Salvador een dezer weken iets meer bekend zou maken over de bitcoinobligaties. Het land hoopt $1 miljard op te halen met de zogenoemde Bitcoin Bonds, waarvan ze 50% investeren in bitcoin zelf en nog eens 50% in infrastructuur voor mining.

De uitgifte van de obligaties stonden gepland voor de week van 15 maart, maar deze deadline is uitgesteld.

Het is niet bekend of Bukele (vanwege zijn fysieke afwezigheid) net als vorig jaar een videoboodschap instuurt, of helemaal niets van zich laat horen. Wordt vervolgd!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador