President van El Salvador voorspelt bitcoin koers van $100.000 in 2022

Op de eerste dag van het nieuwe jaar Twitterde president Nayib Bukele van El Salvador over zijn verwachtingen voor bitcoin voor het komende jaar. Daar zaten een paar interessante voorspellingen tussen.

De grootste daarvan is waarschijnlijk zijn voorspelling dat er na El Salvador twee landen bij zullen komen die bitcoin adopteren als wettig betaalmiddel. Op 7 september 2021 werd El Salvador de eerste en volgens Bukele kan het niet lang meer duren voordat er nieuwe landen volgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als El Salvador succesvol is zullen andere volgen

De in El Salvador gezetelde ambassadeur van de Verenigde Staten, Milena Mayorga, gaf ook al aan te begrijpen dat het niet lang kan duren voordat andere landen het voorbeeld van El Salvador volgens als het land succesvol blijkt te zijn. Bukele neemt daar met zijn voorspelling van twee nieuwe landen een voorschot op.

Het kan bijna niet anders dan dat andere landen het voorbeeld van El Salvador volgen als ze zien dat de bitcoin koers stijgt en het land daar enorm van profiteert. Daarvoor moet er echter wel wat gebeuren.

De laatste weken heeft bitcoin het weer lastig en lijkt een nieuwe rally die nodig is om de wereldwijde aandacht weer op bitcoin te krijgen nog even ver weg. Wanneer Bukele ongeveer nieuwe bitcoin-landen verwacht is niet duidelijk.

De bouw van Bitcoin City gaat beginnen

De bouw van "Bitcoin City" staat op het punt van beginnen, als we de woorden van Bukele op dit front mogen geloven. De aankondiging van het paradijs voor bitcoiners binnen El Salvador kwam aan het einde van Bitcoin week in het land.

In de plannen voor de stad werd aangekondigd dat er geen belasting op vermogenswinst, vermogen en inkomen zal worden geheven in de stad. Verder voorspelt Bukele dat de Bitcoin obligatieronde die El Salvador gaat uitgeven via het Blockstream Liquid Network meer dan compleet gevuld zal worden.

Verder heeft Bukele voor de Bitcoin 2022 conferentie in Miami een "enorme verassing" in petto. Afgelopen zomer kondigde hij op deze conferentie het nieuws aan dat El Salvador bitcoin zou adopteren als wettig betaalmiddel. Waar hij nu mee gaat komen weet niemand.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....