Presidentskandidaat wil Amerikaanse dollar dekken met bitcoin

Robert F. Kennedy Jr. is in de race om namens de democraten deel te nemen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Als hij die strijd weet te winnen, dan is hij van plan om de Amerikaanse dollar aan bitcoin te koppelen. Kennedy Jr. was als spreker te gast bij het Heal-the-Divide PAC evenement van 19 juli. Tijdens zijn toespraak claimde hij dat het dekken van de Amerikaanse dollar met “hard geld,” waar onder meer goud, zilver, platinum en bitcoin onder vallen, de Amerikaanse economie kan laten stabiliseren.

Stap voor stap

Kennedy Jr. is overigens niet van plan om de Amerikaanse dollar meteen compleet gedekt te maken door hard geld. “Mijn plan is om heel, heel klein te starten door wellicht 1 procent van de uitgegeven T-bills te dekken met goud, zilver, platinum of bitcoin”, zo sprak hij.

Verder wil hij het omzetten van bitcoin naar Amerikaanse dollars belastingvrij maken. Dit zal volgens Kennedy Jr. een hoop activiteit naar de Verenigde Staten trekken, in plaats van mensen wegjagen naar crypto-vriendelijke jurisdicties als Singapore en Zwitserland.

Dat Kennedy Jr. een voorstander is van bitcoin weten we al een tijdje. Op 9 juli werd bijvoorbeeld bekend dat de presidentskandidaat voor 250.000 dollar aan bitcoin bezit, ondanks zijn eerdere verklaringen, waarin hij stelde geen exposure op bitcoin te hebben.

Niet de enige

Overigens is Kennedy Jr. niet de enige presidentskandidaat die pro-bitcoin uitspraken doet. Op 14 juli beloofde de Republikeinse presidentskandidaat Ron DeSantis dat hij Central Bank Digital Currencies (CBDCs) zou verbieden als hij tot president verkozen zou worden.

“Als ik president word, dan verbieden we op dag één central bank digital currencies. Over. Voorbij. Dat gaat niet gebeuren in dit land”, aldus DeSantis.

Dat zal voor veel bitcoiners ook als muziek in de oren geweest zijn, omdat de meeste puristen niet zoveel vertrouwen hebben in de overheid.

Een central bank digital currency zou de overheid in theorie nog veel meer controle over de economie en het leven van mensen geven. Wat dat betreft gloort er hoop voor bitcoin, met twee potentiële Amerikaanse presidenten die pro-bitcoin uitspraken doen. Dat is weleens anders geweest.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....