“Robert F. Kennedy Jr heeft minstens 100.000 dollar aan bitcoin”

Robert F. Kennedy Jr., een presidentskandidaat voor de aankomende Amerikaanse verkiezingen in 2024 heeft bitcoin in zijn bezit. Dat blijkt uit berichtgeving van nieuwszender CNBC, die zich baseert op publieke data van de politicus.

Presidentskandidaten zijn namelijk ook verplicht om hun bezittingen openbaar te maken en bij Kennedy gaat het onder meer over bitcoin. Hij zou tussen de $100.001 tot $250.000 aan btc bezitten. Het is onbekend wanneer deze zijn aangekocht. Tegenover Amerikaanse media heeft zijn campagnemanager, voormalig Democratisch afgevaardigde Dennis Kucinich, verder duidelijkheid gegeven.

Kucinich verklaart namelijk dat de betreffende bitcoin aankopen toebehoorde aan Kennedy's vrouw, waarmee hij de kandidaat vrijstelde van direct bezit. De investering zou ook hebben plaats gevonden na Kennedy's toespraak in Miami maar voorafgaand aan de indieningsdeadline van 30 juni.

Want tijdens de bitcoinconferentie in mei verklaarde Kennedy expliciet: "Ik ben geen investeerder en ik ben hier niet om beleggingsadvies te geven. Deze verklaring lijkt nu in tegenspraak te zijn met de daaropvolgende onthulling van zijn cryptobezittingen.

Eerder was Kennedy kritisch over maatregelen die nadelig zijn voor de bitcoinindustrie, zoals de 30% belasting op het minen van cryptocurrency's uit de koker van de regering Biden. Ook veroordeelde Kennedy centrale bank digitale valuta's (CBDC's) en uitte hij zijn scepsis over hun mogelijke impact op het financiële systeem. De komende anderhalf jaar zal bitcoin mogelijk nog een (bij) rol gaan vervullen bij de verkiezingscampagnes. Want er zijn ook genoeg hardliners die vinden dat de bitcoinindustrie hard aangepakt moet worden.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...