Robert F. Kennedy noemt bitcoin de perfecte valuta

Wij weten het natuurlijk al langer, maar Robert F. Kennedy Jr. lijkt ook ontdekt te hebben dat bitcoin de "perfecte valuta" is. In een recent interview met TheStreet Crypto zegt Kennedy Jr. dat er mogelijkheden moeten zijn voor Amerikanen om te ontsnappen aan de inflatie in bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar.

Kennedy Jr. is overigens kandidaat om in 2024 de president van de Verenigde Staten te worden, wat dit soort opmerkingen kan verklaren.

Politici en bitcoin

Door de jaren heen hebben wij geleerd dat je opmerkingen van politici over bitcoin normaal gesproken met een korrel zout moet nemen. Vaak zie je dat politici als Kennedy Jr. bitcoin vooral gebruiken om zieltjes te winnen binnen de gemeenschap.

In de jaren voordat ze stemmen nodig hebben hoor je ze vaak niet over bitcoin en plotseling zien ze het als een potentiële oplossing voor alle problemen in de wereld.

Toch lijkt Kennedy Jr. zich wel een beetje ingelezen te hebben voordat hij zich aan uitspraken over bitcoin waagde. "Bitcoin is de perfecte valuta, omdat er een gelimiteerde hoeveelheid van is. Verder zijn alle bitcoin ongelimiteerd opdeelbaar [...] het heeft een intrinsieke waarde en geeft mensen een uitweg", aldus Kennedy Jr.

Grappig genoeg heeft hij nog niet geïnvesteerd in bitcoin. Dat maakt zijn opmerkingen dan weer vreemd. Aan de ene kant is het de perfect valuta, terwijl hij aan de andere kant geen dollar durft om te wisselen voor bitcoin. Dat maakt zijn verhaal meteen een stuk minder geloofwaardig.

Vertrouwen het fundament

Het fundament van bitcoin volgens Kennedy Jr. is vertrouwen. "Niemand kan het manipuleren. Er is geen mens die bitcoin kan beïnvloeden. Wat er met bitcoin gebeurd is heel democratisch. Alles wordt op democratische wijze geregeld door de miners en algoritmes die niet te manipuleren zijn", zo roept Kennedy Jr. in het interview.

Dat zijn al wat eerste uitspraken waaraan we kunnen zien dat Kennedy Jr. niet volledig op de hoogte is van de werking van bitcoin en voor een groot deel maar wat roept.

Maar goed, hij is in ieder geval positief over bitcoin en dat is een welkome verandering ten opzichte van de gemiddelde politicus.

Kennedy Jr. kondigde ook al aan dat hij bitcoin-donaties wil accepteren voor zijn campagne voor de presidentiële verkiezingen in 2024.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....