‘Prijs Bitcoin stijgt nog $400.000 als alle S&P-bedrijven hetzelfde doen als Tesla’

Volgens een onderzoek door Ark Investment Management (AIM) kan de waarde van bitcoin met $40.000 stijgen als alle S&P 500-bedrijven 1% van hun fiatgeld in de cryptomunt stallen.

Maar inmiddels heeft de prijs de $48.000 gebroken. Zodra bedrijven ervoor kiezen om 10% van hun kasreserves om te zetten in bitcoin, dan kan de waarde van de asset stijgen naar $400.000, zo stellen ze.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in plaats van cash

De bevindingen van het onderzoek zijn gebaseerd op data van 1 december 2020. Nadat onder andere MicroStrategy en Square bitcoin aan hun balans toevoegden, en sinds gisteren ook Tesla een flinke duit in het zakje heeft gedaan, rijst de vraag op: 'Wat als alle grote bedrijven dit óók zouden doen?'

Ark Investments denkt hierop het antwoord te hebben. In hun onderzoek schrijven ze het volgende:

"Los van traditionele regels en regulering en over het algemeen niet gecorreleerd met andere activaklassen, lijkt bitcoin een strategische allocatie te hebben verdiend in goed gediversifieerde portfolio's."

Zoals in onderstaande grafiek te zien is, is de rek er nog lang niet uit. Als de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven in Amerika allemaal 10% van hun cash geld in bitcoin stoppen, zou de koers dus nog met $400.000 kunnen stijgen.

'Prijs Bitcoin stijgt nog $400.000 als alle S&P-bedrijven hetzelfde doen als Tesla'

Maar er is natuurlijk meer geld dan in het bedrijfsleven. Onderstaande grafiek laat zien hoe wat de hypothetische impact is op de Bitcoin prijs als ook pensioenfondsen, rijke individuen en verzekeraars instappen met verschillende allocaties.

'Prijs Bitcoin stijgt nog $400.000 als alle S&P-bedrijven hetzelfde doen als Tesla'

Het onderzoek constateert ook dat de huidige bitcoin-rally minder door hype wordt gedreven dan in 2017. Volgens de samenvatting is "de zoekinteresse van bitcoin laag in verhouding tot de prijsstijging.''

Een ander belangrijk punt uit de studie is de bewering dat "bitcoin één van de meest aantrekkelijke risk-reward profielen heeft van alle activa.''

"Zoals onze analyse suggereert, zou het in de komende vijf tot tien jaar kunnen opschalen van ruwweg $500 miljard tot $ 1-5 biljoen aan marktkapitalisatie."

Ark Investments

Dat zijn nogal uitspraken die AIM hier doet. Wie is deze partij eigenlijk? Ark Investments is een investeringsfonds en ze volgen allerlei markten op de voet.

Op hun website zijn de verschillende sectoren te zien waar ze actief in zijn. Van fintech, ruimtevaart en 3D-printing tot dus ook cryptocurrency's. Echter: de markt van cryptovaluta is de enige activaklasse waar nog géén ETF voor is.

Vorige week sprak CEO Cathie Wood dat de marktkapitalisatie eerst de $2.000 miljard moet passeren, wil de asset een eigen ETF kunnen krijgen. Om naar een market cap van $2.000 miljard te gaan, moet de prijs van Bitcoin nog ruim tweeënhalf keer over de kop. Het komt erop neer dat één bitcoin goed moet zijn voor ~ $100.000.

Tesla

Zoals gezegd stapte Tesla gisteren al in de Bitcoin markt met een allocatie van $1,5 miljard, wat neer komt op ongeveer 15% van het nettobedrag aan cash geld dat ze in kas hadden - zie onderstaande tweet. Dat is niet alles: ze gaan "in de nabije toekomst" ook betalingen in Bitcoin accepteren. Je Tesla kun je dus afrekenen met BTC, een reuzenstap voor deze beursgenoteerde firma.

Hoewel MicroStrategy en Square dus al volgden, zijn bedrijven als Microsoft, Apple en Google nog niet ingestapt.

Lees meer over:
Tesla