‘SEC keurt Bitcoin ETF pas goed als markt $2.000 miljard groot is’

“Toezichthouder SEC gaat een bitcoin ETF pas goedkeuren als ze zich comfortabel voelt met de markt”. Dat zegt Cathie Wood, CEO van het bekende investeringsfonds Ark Investments Management en een veelgevraagd marktexpert.

Bitcoin ETF

Ze betwijfelt of de Amerikaanse toezichthouders groen licht zullen geven voor een bitcoin exchange-traded fund voordat de cryptomarkt ruim $2.000 miljard waard is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een bitcoin ETF is een indexfonds die de prijs van BTC zo nauwkeurig probeert te volgen. Het is een bekend financieel product die dus voor veel verschillende assets wordt gebruikt, een soort beleggingsfonds. In dit geval wordt het fonds dan gedekt door echte bitcoin.

“Aan de instroom van de vraag moet worden voldaan, dus het zal ruim 1.000 miljard dollar moeten opleveren, zelfs 2.000 miljard dollar, denk ik, voordat de Securities and Exchange Commission zich op zijn gemak voelt bij een bitcoin ETF”

Dit zegt Wood dinsdag op het ETF Trends Big Ideas-evenement als expert van ETF’s. Want met Ark Investments volgen ze de markt van deze financiële producten op de voet.

Op hun website zijn de verschillende sectoren te zien waar ze actief in zijn. Van fintech, ruimtevaart en 3D-printing tot dus ook cryptocurrency’s. Echter: de markt van cryptovaluta is de enige activaklasse waar nog géén ETF voor is.

De Bitcoin markt is nu circa $600 miljard waard. Om naar een market cap van $2.000 miljard te gaan, moet de prijs van Bitcoin nog ruim 3 tot 4 keer stijgen. Het komt erop neer dat één bitcoin goed moet zijn voor ~ $100.000.

Optimisme

Dat klinkt misschien nog heel ver weg, maar toch is Wood optimistisch, want de vooruitzichten voor de komende jaren zijn positief.

Zo is Gary Gensler door president Joe Biden genomineerd als nieuwe voorzitter van de SEC. Wood noemt deze Gensler een ‘zeer professionele bitcoiner’. Hij is de voormalig commissaris van de CFTC en ook professor bij het MIT Digital Currency.

Gensler heeft zichzelf eerder omschreven als “een beetje minimalistisch over Bitcoin”. Hij noemt zichzelf een ‘centrum maximalist’ en kijkt naar eigen zeggen ook graag naar blockchain en smart contracts. Hoe dan ook: het is iemand met verstand van zaken.

Onlangs dienden VanEck en Valkyrie een aanvraag in voor een Bitcoin ETF, waar de SEC zich momenteel over buigt.

Verdere adoptie

Wood praatte in haar presentatie niet alleen maar over de ETF. Ze benadrukte ook dat de ze verwacht dat de trend zich doorzet dat bedrijven een ‘bitcoin-first-treasury‘ beleid gaan voeren. Ze doelt daarmee op de stappen die onder andere MicroStrategy en Square hebben gezet: kasreserves omzetten naar bitcoin.

“Als elk S&P 500-bedrijf 1% van hun activa in bitcoin zou investeren, de prijs met $40.000 zou stijgen.”

In een van de dia’s laat ze zien dat ze denkt dat “institutionele allocaties tussen 2,5% en 6,5% de prijs van bitcoin kunnen beïnvloeden met $200.000 tot $500.000”. In een interview met Yahoo Finance zei ze hier het volgende over:

“Ik denk dat we gaan horen dat meer bedrijven deze hedge op hun balans zetten, vooral techbedrijven die de technologie begrijpen en er vertrouwd mee zijn.”

Wil je meepraten over het nieuws en alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BTCETF

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer