Bitcoin miners ver verwijderd van hoogtijdagen

Het zal je niet zijn ontgaan: de koers van bitcoin schommelt rond de grens van $20.000. Dat heeft niet alleen gevolgen voor spaarders en handelaren, maar ook voor bitcoin miners. De omzet in dollars voor miners is flink gedaald.

Hobbyisten of handige investeerders kunnen rond deze prijzen relatief goedkoop hardware oppikken. Tegelijkertijd is de omzet (gemeten in dollars) momenteel niet wat het geweest is. De dalende koers in combinatie met de nog altijd moordende concurrentie onder miners zorgt voor een lastige markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 4 juli werd er nog geen $15 miljoen aan BTC verdient door alle miners. Het grootste gedeelte van de beloning is de block reward van 6,25 BTC. Het andere deel zijn de transactiekosten.

De omzet van miners daalde met ruim 79% in de afgelopen 9 maanden. Op het hoogtepunt was er tot ruim $74 miljoen aan BTC te verdelen. Dat was echter in oktober 2021, die tijd ligt ver achter ons.

De hoge prijs van bitcoin maakte het aantrekkelijk om te investeren in mining hardware. Het wereldwijde tekort aan computerchips zorgde voor een extreem hoge hardwareprijs in deze industrie.

Bitcoin miners ver verwijderd van hoogtijdagen
Bitcoin miner omzet in dollars. Data via blockchain.com

Miners

De wereld van bitcoin mining bestaat uit tal van verschillende spelers. Veel miners weten we (bijna) niets van. In Amerika zijn er echter een aantal bedrijven aan de beurs genoteerd. Dat geeft inzicht in de industrie in dat werelddeel.

Partijen als Argo, CleanSpark, Marathon, Riot en Stronghold lijken nog altijd winst te draaien. Daarnaast is er mogelijk nog ruimte voor investeringen nu de hardwareprijs daalt.

Bitcoin miners ver verwijderd van hoogtijdagen
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...