Ook deze miner verkoopt bitcoin en huurt een handelaar in

Argo Blockchain heeft een derivatenhandelaar ingehuurd om het bedrijf solide door de huidige bearmarkt heen te loodsen.

Ook Argo verkoopt bitcoin

De opbrengst aan bitcoins was in juni groter, alleen de winstmarges zijn kleiner momenteel. In juni heeft het bedrijf 179 bitcoin gedolven, in mei was dat nog 124 btc. De marges zijn dunner en dat komt doordat bitcoin in juni de grootste maandelijkse prijsdaling uit zijn geschiedenis had.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beursgenoteerde miner heeft er net zoals zo veel bedrijven voor gekozen om bitcoin te verkopen. Maar liefst 637 btc is verkocht tegen een gemiddelde marktprijs van $24.500.De verkoop was nodig om hogere operationele kosten te dekken en om een lening aan geldschieter Galaxy Digital af te lossen.

Sinds eind 2021 gebruikt de onderneming ook futures om toekomstige risico's af te dekken. Een ingehuurde handelaar is fulltime bezig op het gebied van risico- en treasurybeheer, zo staat te lezen in het persbericht.

Eind 2021 ging Argo een lening aan van 30 miljoen dollar bij Galaxy Digital, gedekt door bitcoins in de bedrijfskas. Van die lening stond in juni 2022 nog 22 miljoen dollar open, het leeuwendeel dus. Acht miljoen dollar is nu afgelost.

De marge van Argo versmalde tot 50% in juni van 55% in mei en 75% in april, door de hogere elektriciteitskosten in de Helios-faciliteit in Texas en de prijsdaling van bitcoin.

Intel chips

Argo is een van de vier bedrijven die orders hebben geplaatst voor de nieuwe mining-chips van Intel. De andere zijn Hive Blockchain, Griid Infrastructure en Block (voorheen Square), waarvan Jack Dorsey medeoprichter is.

Intel heeft zijn Blocksale-chips inmiddels verscheept, twitterde Raja Koduri, executive vice president en general manager van Accelerated Computing Systems & Graphics bij Intel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminermining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...