Prijsvoorspellingen: kunnen bitcoin, ethereum, ripple en cardano stijgen of vallen?

1336 totale weergaven
prijsvoorspelling-btc-eth-xrp-ada

Kunnen Bitcoin, Ethereum, XRP en Cardano de komende tijd stijgen of gaat de koers dalen?

Bitcoin consolideert tussen $62.000 en $64.700

De prijs van Bitcoin hangt al zeven dagen tussen de belangrijke niveaus van $62.000 en $64.700. Als Bitcoin boven een prijs van $64.700 uit weet te komen, kan deze verder stijgen om haar dagelijkse weerstandsniveau opnieuw te testen op $65.379. Als een de dagelijkse afsluiting succesvol is, is het mogelijk om de rally met 7% te verlengen en daarmee het hoogste punt van 29 juli op $70.079 opnieuw te testen.

De RSI (Relative Strength Index) op de daily chart handelt boven het neutrale niveau van 50 en wijst naar boven op 65. Over het algemeen geeft dit aan dat het bullish momentum sterker wordt, al moeten handelaren wel voorzichtig zijn.

Als BTC rond de $62.000 onder de consolidatiezone breekt en sluit, kan de Bitcoin koers juist met 7% dalen, waarbij het dieptepunt van 17 september opnieuw getest kan worden.

Ethereum ziet weer een opleving

Op 19 september brak de Ethereum koers boven de dalende trendlijn en steeg de volgende dag met 3,9% om te sluiten boven het dagelijkse weerstandsniveau van $2.461. De vier dagen hierna bleef de koers met 3,5% stijgen, waarbij ETH gisteren handelde rond de $2.643.

Als het dagelijkse niveau van $2.461 als ondersteuningsniveau geldt, zou Ethereum 6,6% kunnen blijven stijgen ten opzichte van het huidige handelsniveau en om het hoogste punt van 24 augustus van $2.820 opnieuw te testen.

De RSI op de daily chart daalt richting het niveau van 60, wat een afname van het bullish momentum weerspiegelt. Om de rally voort te laten duren, moet de RSI boven de 60 uitkomen, wat doorgaans op extra bullish momentum wijst.

Aan de andere kant, als Ethereum sluit onder het dagelijkse ondersteuningsniveau van $2.461, zou de koers verder kunnen dalen om het dieptepunt van 6 september van $2.152 opnieuw te testen.

XRP koers consolideert tussen twee niveaus

De XRP koers handelde boven de stijgende trendlijn en consolideerde zich gedurende meer dan 11 dagen tussen de $0,560 en $0,613 niveaus. Als Ripple rond de $0,613 boven dit consoliderende bereik breekt, zou het eerst kunnen stijgen om haar dagelijkse weerstandsniveau opnieuw te testen op $0,626. Een succesvolle dagelijkse afsluiting boven dit niveau zou de stijging met 5% kunnen verlengen, waarmee het hoogste punt van 31 juli van $0,658 opnieuw kan worden getest.

De RSI op de daily chart handelt boven het neutrale niveau van 50 en schommelt rond de 57. Op de rally aan te houden, moet de RSI boven de 60 uitkomen, wat aangeeft dat de bulls sterker worden.

Als de prijs van XRP echter rond de $0,560 onder de consolidatiezone zou breken en onder het dagelijkse ondersteuningsniveau van $0,544 zou sluiten, zou deze ook onder de stijgende trendlijn breken, waardoor de marktstructuur bearish zou kunnen worden. In een dergelijke situatie zou XRP met 7,5% dalen om het dieptepunt van 6 september van $0,502 opnieuw te testen.

Mogelijke stijging voor Cardano

De komende dagen laat Cardano mogelijkheid zien om te stijgen naar $0,5, wat blijkt uit de RSI. Als het koopvolume toeneemt, zou ADA waarschijnlijk kunnen proberen voorbij het niveau van $0,5 te breken en zou het volgende weerstandsniveau rond de $0,6 liggen.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...