Prime Trust vraagt bescherming aan voor faillissement

1079 totale weergaven

Prime Trust en enkele gelieerde ondernemingen hebben faillissementsbescherming aangevraagd onder chapter 11 (o in de Verenigde Staten, aldus de onderneming.

Het in Las Vegas gevestigde bedrijf Prime Trust LLC en enkele van haar filialen hebben faillissementsbescherming aangevraagd volgens Chapter 11 bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het district Delaware. De aanvraag volgt op de benoeming van John Guedry als curator van het bedrijf en de aanstelling van John Guedry, John Wilcox en Michael Wyse als de enige leden van een speciale herstructureringscommissie.

Prime Trust gaf aan dat het zijn zaken blijft beheren als “schuldenaars in bezit” onder toezicht en richting van de speciale commissie. Het bedrijf heeft het voornemen om een reeks verzoeken in te dienen bij de faillissementsrechtbank om de evaluatie van alle strategische alternatieven ordelijk te laten verlopen, waaronder mogelijk de verkoop van bedrijfsactiva en operaties.

Uit de ingediende documenten blijkt dat de geschatte schulden van Prime Trust tussen de $100 miljoen en $500 miljoen liggen, met activa ter waarde van $50 miljoen tot $100 miljoen. Het aantal schuldeisers bedraagt volgens de aanvraag tussen de 25.001 en 50.000.

De entiteiten die faillissementsbescherming aanvroegen waren Prime Trust LLC, Prime Core Technologies Inc., Prime IRA LLC en Prime Digital, LLC.

Achtergrond

Prime Trust startte in 2018 met het aanbieden van diensten aan crypto-bedrijven, maar verloor onlangs enkele klanten, waaronder crypto-exchange Binance.US. Er waren recentelijk pogingen gedaan om het bedrijf te verkopen, maar zonder succes.

In juni maakte crypto-custodian BitGo bekend een voorlopige overeenkomst te hebben bereikt om Prime Trust over te nemen, maar trok die beslissing twee weken later terug.

Uitleg over Chapter 11 in de VS

In de Verenigde Staten biedt Chapter 11 van de faillissementswetgeving bedrijven de mogelijkheid om bescherming te zoeken tegen schuldeisers terwijl ze een plan maken om hun schulden te herstructureren en een weg naar herstel te vinden. In plaats van activa te liquideren, stelt het bedrijven in staat om te opereren en tegelijkertijd te werken aan een plan om hun financiële verplichtingen te voldoen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...