Uitstel voor Cathie Wood: SEC Beoordeelt Ark 21Shares Bitcoin ETF Later

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verlengt de beoordeling van Cathie Wood’s Ark 21Shares bitcoin exchange-traded fund (ETF) te midden van concurrerende aanvragen door financiële zwaargewichten zoals BlackRock en Fidelity Investments.

De SEC vestigde een bevel uit dat publiek input vraagt over de Ark 21Shares Bitcoin ETF-aanvraag. Deze standaardprocedure stelt elk besluit enkele weken uit. Na het starten van de beoordeling beslist de SEC binnen 240 dagen. Het publiek krijgt drie weken de tijd om op het voorstel te reageren, en daarna nog vijf weken voor feedback op initiële opmerkingen.

Ark Investment Management en 21Shares dienden eerder dit jaar hun aanvraag opnieuw in, nadat de SEC hun vorige poging had afgewezen. De reden voor eerdere afwijzingen lag in zorgen over mogelijke marktmanipulatie en onvoldoende beleggersbescherming.

Bij goedkeuring van een ETF krijgt een breder publiek toegang tot handel en waardevasthouding van bitcoin zonder de digitale asset zelf te bezitten.

Cathie Wood, CEO van Ark Invest, verwachtte een vertraging in het besluit van haar bedrijf maar gelooft dat de SEC meerdere aanvragen tegelijk zal goedkeuren. “De meeste zijn in wezen hetzelfde, dus het draait allemaal om marketing, communicatie en de boodschap,” zei ze.

Scott Farnin, juridisch adviseur bij Better Markets, stelde dat de SEC de bitcoin ETF-aanvragen direct moet afwijzen. Hij wees op de risico’s van manipulatie en de uitdagingen die het bitcoin-netwerk met zich meebrengt.

De financiële wereld wacht nu in spanning af wie de eerste goedkeuring voor een bitcoin ETF in de VS krijgt.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...