Pro-bitcoin presidentskandidaat verlaat democraten en gaat onafhankelijk verder

Pro-bitcoin presidentskandidaat voor de Verenigde Staten van Amerika Robert F. Kennedy Junior kondigde op 9 oktober aan dat hij zich afscheidt van de democraten om als een onafhankelijke kandidaat verder te gaan. "Ik ben hier om mezelf een onafhankelijke kandidaat te verklaren", aldus Kennedy Jr. die bekendstaat als een groot voorstander van bitcoin.

Eerder verklaarde hij namelijk dat hij Amerika tot het wereldwijde centrum van bitcoin wilde maken. Ook onthulde hij in juli het plan om de Amerikaanse dollar te dekken met hard geld als goud, zilver, platinum en bitcoin.

Sterkste onafhankelijke kandidaat ooit

Kennedy speelde al langer met het idee om als onafhankelijke presidentskandidaat verder te gaan. Overigens is zijn familie het niet helemaal eens niet de acties van Kennedy. Sterker nog, ze zijn fel tegen het presidentschap van hun familielid. Met name omdat hij tegen vaccinaties zou zijn, wat in de werkelijkheid iets genuanceerder ligt.

"Bobby deelt misschien dezelfde naam als onze vader, maar zeker niet dezelfde waarden, visie of hetzelfde beoordelingsvermogen. De aankondiging vandaag maakt ons heel verdrietig. Wij halen onze handen af van zijn kandidaatschap en geloven dat dit slecht zou zijn voor het land", aldus Kerry Kennedy.

Terug naar een goudstandaard?

Het is ook de vraag of de terugkeer naar een goudstandaard op dit moment realistisch is voor de Verenigde Staten. Op papier klinkt het allemaal mooi, maar als landen als China en andere tegenstanders van Amerika vervolgens niet kiezen voor die goudstandaard, dan zullen de Amerikanen altijd een achterstand hebben op die landen.

Onder een fiatstandaard is het nu eenmaal eenvoudiger om te lenen van de toekomst en op basis daarvan bijvoorbeeld een leger te bouwen of een land verder te ontwikkelen.

Op de lange termijn is het wellicht niet goed voor een land, maar op de korte termijn kun je er wel de sterkste mee worden.

Het is een beetje als het gebruiken van gebruiken van anabole steroïden door bodybuilders. Op de korte termijn verslaan ze daarmee de competitie, maar echt gezond op de lange termijn is het niet.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....