Prominente investeerder uit India vraagt om verbod op Bitcoin

In India denkt men sterk na over een verbod op bitcoin (BTC). Een van de grootste investeerders van het land Rakesh Jhunjhunwala, vraagt regelgevers om werk te maken van een bitcoinverbod. Jhunjhunwala praat over zijn ‘suggestie’ met CNBC.

India en bitcoin

Jhunjhunwala omschrijft bitcoin als ‘gok van de grootste orde’. De kater van deze markt zal volgens ‘de Indiase Warren Buffett’ vele malen groter zijn dan het plezier en de euforie van nu. Hij wijst met name naar de grote speculatie op tokens, maar ook bitcoin pakt hij voor het gemak er even bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De miljardair is duidelijk: ”Ik denk dat regelgevers in moeten grijpen en bitcoin moeten verbieden.”

India heeft meer dan 1,3 miljard inwoners en bitcoin groeit ook daar in populariteit. Er zijn geen exacte cijfers, maar het is wel te verklaren. Een groot gedeelte van de Indiërs heeft geen toegang tot bijvoorbeeld een creditcard of bankrekening. Met bitcoin kunnen zij in een keer aangesloten zijn op een wereldwijd financieel netwerk.

Maar bitcoin wordt niet met gejuich ontvangen in de hogere kringen van het land. India heeft problemen met regelgeving rondom de handel en andere (handels)activiteiten in het ecosysteem.

Jhunjhunwala roept zijn overheid op om snel met een digiatle roepie te komen.

Komt er een verbod?

Er is al jaren spraken van een mogelijk verbod in India. Tot nu toe is het er niet van gekomen. Een verbod is niet makkelijk te handhaven, maar je kunt het mensen wel moeilijk maken. Een verbod op de handel in bitcoin zou er bijvoorbeeld voor zorgen dat het runnen van een beurs of broker verboden is. De vraag zal er misschien nog zijn, maar aan die vraag is dan slechts te voldoen op de zwarte markt in het land.

Regelgevers in het land zijn het ook niet eens over de te nemen maatregelen. In 2020 riep de centrale bank van India nog op tot een verbod, dit werd echter teruggedraaid door hooggerechtshof. Door die uitspraak mogen banken (voorlopig) nog diensten verlenen aan bitcoinbedrijven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...