Pseudonieme handelaar voorspelt stevige correctie voor bitcoin

De populaire pseudonieme handelaar Bluntz heeft het idee dat bitcoin een lastige periode te wachten staat en dat het onwaarschijnlijk is dat het de koers van 30.000 dollar opnieuw doorbreekt. Aan zijn 222.400 volgers op Twitter vertelt Bluntz dat bitcoin op de dagelijkse grafiek door een opwaartse trend met vijf golven gaat. Op dit moment zou bitcoin middenin een ABC-correctie zitten, die de koers in de richting van de 25.000 dollar kan sturen.

Elliot Wave Theory

Bluntz is een aanhanger van de zogenaamde Elliot Wave Theory, een populaire theorie binnen de technische analyse. Elliot Wave voorspelt het toekomstige koersverloop van assets op basis van de psychologie van de massa, die zich volgens de theorie vaak in golven manifesteert.

Volgens de theorie beweegt een bullish-asset zich over het algemeen in vijf golven omhoog, gevolgd door een ABC-correctie. Op basis van de grafiek van Bluntz lijkt het erop dat hij voorspelt dat bitcoin opnieuw zal stijgen na het bereiken van de koers van 25.000 dollar.

Richting augustus moet bitcoin dan ongeveer een koers van 32.000 dollar bereiken als de tekening van Bluntz uitkomt. Al moet gezegd worden dat het gekrabbel er niet heel professioneel uitziet, dus laten we in het geval van de voorspelling van Bluntz nergens vanuit gaan.

Alle ogen op woensdag

Voor nu zullen de ogen van de meeste marktparticipanten gericht zijn op woensdag, want dan maakt de Federal Reserve de nieuwe Amerikaanse rente bekend. De verwachting is dat ze wederom met een renteverhoging van 0,25 procent op de proppen komen, waarmee ze de inflatie definitief onder de duim hopen te krijgen.

Het grote probleem is dat het financiële systeem zo langzamerhand begint te piepen en kraken. Steeds meer banken in de Verenigde Staten raken in de problemen en ook de sector voor commercieel vastgoed lijkt last te ondervinden van de renteverhogingen.

De kans is meer dan aanwezig dat we in 2023 te maken krijgen met een recessie en dan moeten we nog maar zien hoe bitcoin zich zal houden. Het zou in ieder geval de eerst keer zijn dat bitcoin bewust een recessie meemaakt. Bitcoin is immers geboren tijdens een recessie, maar heeft er daarna nooit meer een gezien op wereldwijde schaal.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....