Bitcoin koers knalt naar $28.600, 21Shares en Ark willen spot ETF

De bitcoin prijs is weer boven de $28.000 geraakt door onrust op de financiele markten. De First Republic Bank uit Amerika zit diep in de problemen, waarbij 100 miljard dollar op het spel staat.

De bank is financieel eerder geholpen, maar dat reddingsvest hielp niet. De markt anticipeert erop dat de centrale bank van Amerika opnieuw te hulp gaat schieten en dat er meer geld naar de markten gaat. Meer liquiditeit betekent doorgaans goed nieuws voor 'risicovolle' assets zoals goud en bitcoin.

Onder meer marktvolger Arthur Hayes reageert op het nieuws.

De volgende weerstand zit bij $28.800, een historisch punt voor bitcoin als weerstand en support.

Bitcoinfonds

Ondertussen wil 21Shares samen met Ark Investment opnieuw een poging doen om bitcoin spot exchange traded fund (ETF) goedgekeurd te krijgen. Dat zegt Hany Rashwan, ceo en medeoprichter van 21Shares tegenover Bloomberg. Ark Invest wordt geleid door Tesla - en bitcoinbull Cathie Wood.

Eerdere pogingen zijn afgewezen door de Securities and Exchange Commission en de vraag is of het huidige klimaat wel zo gunstig gezind is voor beleggingsproducten met cryptocurrency's als onderlegger.

Een exchange traded fund (etf) volgt de prijs van de onderliggende asset, in dit geval bitcoin. Stijgt de prijs van bitcoin, dan stijgt het aandeel ook. Het is een meer laagdrempelige manier om kennis te maken met bitcoin en zijn volatiliteit, want je hoeft de asset niet zelf te bewaren of aan te kopen.

De laatste poging van 21Shares is in januari SEC verworpen, terwijl de SEC vorige maand voor de rechter gedaagd door Grayscale, dat zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) wil omzetten in een spot-ETF.

Volgens Rashwan biedt hun bitcoinfonds juist bescherming aan Amerikaanse investeerders die toegang willen tot cryptoproducten.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsETF

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...