Schiet de koers komende week boven de $30.000?

Schiet de koers komende week boven de $30.000?

De bitcoin koers heeft een sterk herstel laten zien en is de afgelopen week met 7.70% gestegen. Het gevaar van een nieuwe neerwaartse trend lijkt te zijn geweken. Kunnen we ons gaan opmaken voor een verdere stijging richting $32.000? Of moeten we rekening houden met een langere periode met zijwaartse en choppy prijsactie?

De bitcoin koers staat momenteel op 29,283.76USD. We bespreken aan de hand van de daggrafiek en de 2 uurgrafiek hoe wij de huidige marktsituatie de komende week benaderen.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Het speelveld waar we mee te maken hebben op de daggrafiek is het supportgebied rond $28.000 aan de onderkant en het weerstandsgebied vlak onder de $32.000 aan de bovenkant. In de vorige updates hebben we al eens besproken dat het niet ondenkbaar is dat we een langere periode van zijwaartse prijsactie kunnen gaan zien in dit prijsgebied. Vergelijkbaar met de prijsactie in mei/juni 2022, zie zwarte pijl.

De afgelopen week zijn we heel even onder het supportgebied $28.000 uitgekomen, hetgeen we door het sterke herstel, achteraf kunnen bestempelen als een afwijking, fakeout, beartrap etc. (zie gele box). Hier zullen we straks op de lagere tijdsbestekken verder op inzoomen.

Voor de middellange termijn houden we twee scenario’s in de gaten:

1. Bullish scenario; een opwaartse uitbraak uit de range $28.000 - $32.000. Hervatting van de uptrend richting ons volgende weerstandsgebied $36.500.

2. Bearish scenario; een neerwaartse uitbraak uit de range $28.000 - $32.000. Waarbij we trend op dit hoge tijdsbestek zien omslaan en we rekening houden met een verdere daling richting ons supportgebied rond $25.000. Waar zich ook de 100 MA en de 200 EMA zich bevinden.

Zoals gezegd zou het zomaar nog weken kunnen duren voordat één van de hierboven omschreven scenario’s zich uitspeelt.

Bitcoin Update: koers weer terug boven de $29.000

Bitcoin (BTC) 2-uurgrafiek

In de vorige update ‘slechts een dip of nieuwe downtrend?’ hebben we het uitgebreid gehad over of het verliezen van trendsupport, zijnde de 200 MA’s, zou leidden tot een nieuwe neerwaartse trend of slechts een dip. We kunnen nu, achteraf gezien, concluderen dat het mogelijk slechts een tijdelijke dip, afwijking betrof.

De reden dat we ook rekening hielden met een potentiële nieuwe neerwaartse trendkwam voort uit het feit dat we na het terugwinnen van de 200 MA’s (13 maart) in de periode daarna een stijging hebben gezien van bijna 40%. Nadat we de 200 MA’s zijn kwijtgeraakt als trendsupport (20 april) hebben we slechts een correctie gezien van -7.5%, in potentie had dit veel erger kunnen zijn.

Bitcoin Update: koers weer terug boven de $29.000

Het verliezen van de 200 MA’s was voor ons het moment waarop we niet langer er blind vanuit konden gaan dat we op korte termijn verdere koersstijgingen zouden zien richting het weerstandsgebied net onder de $32.000.

Nu we er vrij snel in geslaagd zijn de 200 MA’s weer terug te winnen rechtvaardigt de gedachten dat we mogelijk de komende periode alsnog een push omhoog kunnen gaan zien richting $32.000. In ieder geval is dit scenario nu een stuk waarschijnlijker ten opzichte van de afgelopen week.

We zullen de komende dagen de markt als volgt benaderen:

- Zolang we handelen boven de 200 MA's + de Range Highs $28.650, gaan we uit van zijwaartse en choppy prijsactie met als mogelijk eindresultaat meer opwaartse prijsactie.

- Zolang we handelen onder de 200 MA's + de Range Highs $28.650, gaan we uit van zijwaartse en choppy prijsactie met als mogelijk eindresultaat meer neerwaartse prijsactie.

Bitcoin Update: koers weer terug boven de $29.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Update: koers weer terug boven de $29.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties