Puerto Rico ziet toename in aantal belastingvluchtelingen vanuit Verenigde Staten

Rijke Amerikaanse bitcoiners kiezen er weer steeds vaker voor om zich op het archipel Puerto Rico te vestigen, vanwege de meer dan gunstige belastingtarieven die daar van kracht zijn. Waarom dit zo interessant is voor Amerikanen?

Als ze zich ten minste zes maanden per jaar in Puerto Rico begeven betalen ze nul belasting over het rendement op hun vermogen zonder dat ze daarvoor hun Amerikaans staatsburgerschap hoeven op te geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veel grote namen verhuizen richting Puerto Rico

De populariteit van het belastingparadijs neemt toe onder Amerikanen en onder andere YouTuber, die zich inmiddels ook bokser mag noemen, Logal Paul heeft zich dit jaar op het eiland gevestigd.

Paul huurt op het eiland een huis waar hij maandelijks 55.000 dollar voor aftikt. Een behoorlijke investering voor een onderkomen, maar hij kan het waarschijnlijk wel missen.

Zeker aangezien hij op het eiland geen vermogensbelasting hoeft te betalen, wat voor hem een belangrijke motivatie was om richting Puerto Rico te verhuizen. “In Puerto Rico word je gemotiveerd om meer te doen en meer geld te verdienen vanwege de implicaties hiervan,” aldus Paul.

Door de jaren heen hebben ook veel bitcoin-gerelateerde bedrijven zich op Puerto Rico gevestigd. Onder andere het hedgefund Pantera Capital dat oorspronkelijk in New York zat.

Puerto Rico hoopt meer ondernemers en rijkelui aan te trekken

De Puerto Rico Blockchain Trade Association organiseert in december van dit jaar de eerste editie van de Puerto Rico Blockchain Week. Het doel van deze week is om meer bitcoin-miljonairs en investeringen richting het eiland te krijgen.

“We proberen om ondernemers te verbinden met gemeenschappen in Puerto Rico om ze de onderwijzen over de mogelijkheden binnen de crypto-sector,” aldus Keiko Yoshino, de directeur van de Puerto Rico Blockchain Trade Association.

De kapitaalmigratie die “crypto” richting Puerto Rico brengt is een boost voor de economische groei van het land, maar brengt ook nadelen voor de lokale bevolking met zich mee. Vastgoedprojecten als Puertopia zorgt bijvoorbeeld voor stijgende huizenprijzen in San Juan.

Puerto Rico is echter niet het enige oord waar mensen vanwege de gunstige belastingtarieven naartoe vluchten. Andere populaire bestemmingen zijn Zwitserland, de Kaaimaneilanden en Malta. Terwijl ook Portugal zich met allerlei initiatieven steeds meer op de kaart zet als populaire bestemming voor bitcoiners.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....