'Banken moeten bitcoin kunnen hodlen', vindt Amerikaanse toezichthouder

'Banken moeten bitcoin kunnen hodlen', vindt Amerikaanse toezichthouder

Banken in de Verenigde Staten moeten zelf bitcoin (BTC) kunnen opslaan. Dat vindt Jelena McWilliam van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

De FDIC is een Amerikaanse instelling dat onder andere banktegoeden moet garanderen, dat principe lijkt op het Europese depositogarantiestelsel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Banken en bitcoin

Wereldwijd vinden steeds meer commerciële banken de weg naar bitcoin. Ook in Amerika zijn al banken te vinden die 'iets' met bitcoin doen. Maar dat is in de regel eigenlijk altijd met een tussenpartij, een bedrijf dat de opslag van BTC voor haar rekening neemt.

McWilliams is met haar positie binnen de FDIC een van de belangrijkste financiële regelgevers in de Verenigde Staten. In gesprek met Reuters legt ze haar visie uit: "Ik denk dat we banken mee moeten laten doen in deze industrie, terwijl we de risico's op de juiste manier moeten beheren en beperken."

Als het aan McWilliams ligt mogen Amerikaanse banken bitcoin vasthouden voor klanten, maar ook voor zichzelf.

Politiek

Dat proces gaat in een grote bureaucratie niet vanzelf. McWilliams is onderdeel van een team vanuit verschillende belangrijke financiële instanties in de VS. Leden van FDIC horen erbij, maar ook de Amerikaanse centrale bank en andere toezichthouders willen hun zegje doen.

McWilliams: "Mijn doel in deze groep is om in feite een pad te bieden voor banken om als bewaarder van deze activa te kunnen optreden en crypto-activa en digitale activa te gebruiken als een vorm van onderpand,"

Wat er van de plannen terecht gaat komen valt te bezien.

Tegelijkertijd gaan banken in Amerika ook nu al steeds vaker aan de haal met diensten rondom bitcoin, ook zonder de eventuele nieuwe richtlijnen.

En ze moeten wel. Want banken zien dagelijks miljarden dollars heen en weer gaan naar bitcoin brokers of cryptobeurzen. McWilliams: "Als we deze activiteit niet naar banken brengen, zal het zich buiten de banken ontwikkelen."

Lees meer over:
Bitcoin Amerika bank

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties