Rapper Megan Thee Stallion geeft gratis bitcoin weg op Twitter

De vrouwelijke rapper Megan Thee Stallion geeft maar liefst 1 miljoen dollar aan gratis bitcoin weg op Twitter. Dat doet ze voor de Cash App, de mobiele app voor Amerikanen om bitcoin te kopen.

Spoiler: alleen Amerikanen maken kans op wat satoshi’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rapper Megan Thee Stallion

De bedoeling van Square, het bedrijf achter de Cash App, is uiteraard om zoveel mogelijk reuring op Twitter te veroorzaken met de hashtag #BITCOINMEG.

Megan Thee Stallion is met ruim 5 miljoen volgers alleen al op Twitter een van de grootste rappers van dit moment. Onlangs sleepte ze vier Grammy Awards in de wacht, een prestigieuze muziekprijs.

Op Twitter kondigt ze de weggeefactie aan.

Jack Dorsey, medeoprichter van Square, maar ook CEO en oprichter van Twitter, quote haar tweetje. Zelf ziet ze bitcoin als een verstandige investering.

In Amerika is Cash App een belangrijke verkoper van bitcoin. Via de app kun je betalen, maar ook beleggen in aandelen en dus ook BTC.

Samen met Grayscale en PayPal is Square een gretige koper op de over-the-counter markt. Een van de gevolgen is dat de voorraad van beurzen en brokers opdroogt.

Huiselijk geweld

De rapper, bekend van haar twerks in haar clips, is onlangs door Time uitgeroepen tot de 100 meest invloedrijke personen van 2020.

Ze brak door met de zomerhit WAP, samen opgenomen met Cardi B, een andere vrouwelijke hardliner in de scene.

Maar ze was ook slachtoffer van een schietpartij (geraakt in haar voet) en vroeg aandacht voor (huiselijk) geweld waar Afro-Amerikaanse vrouwen onder gebukt gaan. Ook spoort ze jongeren aan om te gaan studeren, aldus hiphopkenner Kim Dankoor.

Onder haar volgers weet in ieder geval nog niet iedereen het verschil tussen dollars en satoshi’s. Elke bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshi’s.

En zelfverklaard finance expert William Clemente III roept haar volgers op om vooral hun satoshi’s niet om te zetten in dollar. Hij trekt een vergelijking met de hyperinflatie van de Duitse mark tussen 1921 en 1923 tijdens de Weimar Republiek.

Logic

De recente prijsactie van bitcoin trekt weer nieuwe mensen naar de markt en daar spelen bedrijven door het inhuren van artiesten en influencers op in. De cryptomunt is namelijk ook salonfähig onder deze doelgroep.

Rapper Logic timede de markt behoorlijk goed door in november maar liefst 6 miljoen dollar in de cryptomunt te steken. Sindsdien is de koers met tientallen procenten weer gestegen.

Bekijk de ochtend analyse van John van Meer over de bitcoin koers.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...