Ray Dalio: "$1 miljoen per bitcoin is niet mogelijk"

Ray Dalio: "$1 miljoen per bitcoin is niet mogelijk"

Deze ochtend nadert de bitcoin prijs de $51.000 en is de week afgesloten met een nette plus van ~9%.

Sommige analisten anticiperen ook op mooie maandafsluiting boven de $60.000, maar dan moet bitcoin nog een behoorlijke 'bump & run' maken, aldus Matthew Hyland.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Momenteel ligt de koers nog 26,2% van de all time high af. Binnen het technische patroon wat hij hieronder tekent is $69.000 toevallig ook het hoogste punt.

Wil natuurlijk niet zeggen dat de koers op 1 januari op een nieuwe all time high staat. Het is een signaal dat de koers er sterker voorstaat dan eerder deze maand.

Ook analist TXMC ziet dat de week is afgesloten (elke zondag om 2 uur 's nachts) met een bullish candle.

Prijsactie of niet, op fundamenteel niveau heeft bitcoin tot nu toe een indrukwekkende 13-jarige geschiedenis achter de rug, zegt Ray Dalio in een gesprek met Lex Fridman.

Het fragment over bitcoin begint hier.

De invloedrijke investeerder (72), oprichter van investeringsfonds van Bridgewater Associates, omschrijft bitcoin als 'alternatief geld', maar het krijgt tegelijkertijd ook concurrentie van 'allerlei andere soorten geld'. Een competitie tussen diverse valuta dus, nu de dollar en andere fiat geldsoorten flink in waarde verminderen.

"Bitcoin is onderdeel van die competitie, maar er zullen meer soorten geld zijn en niet alleen cryptogeld. Bitcoin is draagbaar geld en het is een alternatief van goud".

Dalio doet ook uitspraken over de toekomstige prijs van digitale energie. Hij acht een prijs van 1 miljoen dollar per stuk onmogelijk.

Hij ziet bitcoin niet groter dan goud worden, dat momenteel circa ~11 keer groter is dan bitcoin qua market cap.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro's:

Lees meer over:
Bitcoin goud

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties